Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απέτυχε “προσπάθεια” της διαιτησίας να δυναμιτιστεί το κλίμα σε τελικό Κυπέλου

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/03/2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πώς “καρατομήθηκε” ο Εθνικός στον αγώνα με τα Τρίκαλα

Του
Παντελή Ξανθίδη

Διαβάζω την μαρτυρία του συναδέλφου Νάσου Πουλακίδα στο portnet.gr, για μία άσχημη παρουσία διαιτητού στον τελικό Κυπέλου της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων του Εθνικού Πειραιώς και των Τρικάλων.

Ήμουν κι εγώ εκεί… Και τολμώ να γράψω, πως ο καλός συνάδελφος είναι αρκετά ήπιος σχετικά με την συμπεριφορά του διαιτητού, ο οποίος ευτυχώς δεν… κατάφερε να αιματοκυλήσει τον αγώνα!

Να επικρατεί μία πολιτισμένη ατμόσφαιρα και ξαφνικά ο περί ού, να πυροδοτεί το κλίμα με κάτι ΜΗ σφυρίγματα! Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να κάνει τον αγώνα λίμπα, αλλά ευτυχώς παρά τις… προσπάθειές του, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων.

Ο… φέρελπις διαιτητής «ξέχασε» να σφυρίξει τρία ολοφάνερα πέναλτυ για τον Εθνικό και η επί δεκαετίας «ριγμένη» ομάδα του Πειραιά έχασε το Κύπελο Γ’ Εθνικής, με 3-2

Από την αρχή του ματς, ο “διαιτητής” ήταν εριστικός, εμπρηστικός και μεροληπτούσε εμφανώς υπέρ των Τρικάλων, προκαλώντας τα γέλια και τις ειρωνείες ακόμη και των… Τρικαλινών, όταν σφύριζε ανύπαρκτα φάουλ ή εκείνο το ανύπαρκτο πέναλτυ με το οποίο έγινε το 2-1.

Για να είμαστε δίκαιοι, τα Τρίκαλα έδειξαν καλύτερα στοιχεία, αλλά ο Εθνικός τα “έφερε στα ίσα” με τη μαχητικότητα και τις περισσότερες δυνάμεις, που φάνηκαν μετά το 70΄, όταν και έκλεισε τους Τρικαλινούς  στα καρέ τους.

Μία απορία… Στην περίπτωση που οι φίλαθλοι δεν ήταν “κάφροι” και συνέβαιναν επεισόδια με τραυματισμούς, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα καλούσε στο γραφείο του και τον διαιτητή, επειδή αυτός προκάλεσε τα επεισόδια;

Όμως, επειδή η απόπειρα του διαιτητή δεν επετεύχθη και επειδή δεν είναι σωστό να μιλάμε για υποτιθέμενα αδικήματα, τότε ας περιοριστούμε στο γεγονός, ότι: Ο εν λόγω διαιτητής παρουσίασε ακαταλληλότητα, τουλάχιστον για ντέρμπυ!

Ήταν κρίμα, να “σκοτεινιάσει” στην όμορφη Άμφισσα, μία τέτοια ηλιόλουστη ημέρα γιορτής του ποδοσφαίρου, λόγω της ακαταλληλότητας ενός και μόνον ατόμου! Κρίμα, αλλά και μία ακόμη ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως το έχουν καταντήσει.

>>> Υπάρχει σχετικό video, στον ιστότοπο του sport-fm.gr με όλες τις φάσεις που καταδίκασαν τον Εθνικό. Κλικ ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: