Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Ήρα Φελουκατζή (80) και θα κηδευτεί στο Παρίσι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/06/2023

Από το 1965 που άρχισε τη δημοσιογραφία διέγραψε μία καταξιωμένη πορεία στον ελληνικό και γαλλικό Τύπο – Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

|> Έφυγε από τη ζωή και θα κηδευτεί στο Παρίσι, όπου διέμενε και εργαζόταν επί σειρά ετών, η δημοσιογράφος Ήρα Φελουκατζή. Για την απώλειά της εκδόθηκε ανακοίνωση από το δ.σ.  της ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναφέρεται:

Η Ήρα Φελουκατζή γεννήθηκε στη Σάμο το 1943. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1965 με ρεπορτάζ στα περιοδικά «Φαντασία», «Ελληνίδα», «Μόδα», «Εργόχειρον», «Γυναίκα και Coctail», ενώ το 1966 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία. Το 1968 άρχισε να εργάζεται ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Απογευματινή», ενώ στη συνέχεια έδινε ανταποκρίσεις για τις εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα», «Ελευθεροτυπία», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», την «ΕΡΤ 2» και το «Mega Channel». Επίσης, υπήρξε συνεργάτης των γαλλικών ΜΜΕ «Matin», «Nouvel Observateur», «Canard Enchîné», «L’Aurore», «Journal du Dimanche», «TF1», «France 3», «RTL», «Radio RMC» κ.α.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία υπήρξε ποιήτρια και μυθιστοριογράφος. Η Ήρα Φελουκατζή συμμετείχε στο κίνημα των Γάλλων ποιητών διοργανώνοντας λογοτεχνικές εκδηλώσεις στο Παρίσι αλλά και εκδηλώσεις που πρόβαλαν τη διεθνή ποίηση και τον διάλογο των δημιουργών πέρα από τα σύνορα. Το βιβλίο της «Η Υπέρβαση –Εσωτερικό ταξίδι προς το φως» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε στη γαλλική γλώσσα και κυκλοφόρησε, εκτός από τη Γαλλία, στον Καναδά και σε πολλές γαλλόφωνες χώρες.

Η Ήρα Φελουκατζή υπήρξε μια αξιόλογη συνάδελφος που έχαιρε γενικής αναγνώρισης. Η επαγγελματική της επάρκεια την οδήγησε στο να έχει συνεργασίες και με πλήθος γαλλικών ΜΜΕ, ενώ με την κοινωνική και την πολιτιστική της δράση άφησε έντονο αποτύπωμα στο Παρίσι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά τους οικείους της και αποχαιρετά την εκλεκτή δημοσιογράφο που τίμησε το επάγγελμά μας.

Η κηδεία και η αποτέφρωση της Ήρας Φελουκατζή θα γίνουν στο Παρίσι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: