Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια του συλλόγου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/07/2023

Νοσηλευόταν με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας της – Ήταν σύζυγος του Βαρδή Βαρδινογιάννη και μητέρα πέντε παιδιών

|> Έφυγε από την ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ηλικία 80 ετών. Νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με την κατάσταση της υγείας της να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Ήταν σύζυγος του Βαρδή Βαρδινογιάννη, με τον οποίο είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά: τον Γιάννη, τη Χριστιάνα, τον Γιώργο, τον Νίκο και τη Βαρδιάννα.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ήταν πρόεδρος και ιδρύτρια του ‘’Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια’’, το οποίο μετονομάστηκε σε ‘’Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη’’ και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’.

Από το 1999, ήταν πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα υπήρξε μέλος του δ.σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος ‘’Φως της Αφρικής’’ με επικεφαλής τον Πάπα Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και μέλος του προεδρικού συμβουλίου των ‘’Special Olympics Europe-Eurasia’’.

Απάντηση