Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/03/2023

Υπηρέτησε τον χώρο για 61 χρόνια – Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12:30 μμ στο Α’ Νεκροταφείο

|> Έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί 61 συνεχή χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12:30 μμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του Α’ Νεκροταφείου.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Πελεκανάδα Πυλίας Μεσσηνίας το 1928. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών ενώ τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1949 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Το 1955 πηγαίνει στην «Καθημερινή», ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και αργότερα β’ αρχισυντάκτης έως το 1967, οπότε διακόπηκε η έκδοσή της, λόγω της δικτατορίας. Παράλληλα, το 1966 ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μετά την «Καθημερινή» θα εργαστεί έως το 1970 στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ από το 1970 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Το 1978 γίνεται διευθυντής σύνταξης. Στα Νέα θα εργαστεί 40 χρόνια συνολικά και θα κλείσει τη σταδιοδρομία του ως Σύμβουλος Έκδοσης το 2010. Παράλληλα, υπήρξε τακτικό μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για δεκαετίες και ισόβιο Εταιρικό Μέλος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια). Έλαβε μέρος σε πλήθος δημοσιογραφικών αποστολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν μέλος της πρώτης αποστολής Ελλήνων δημοσιογράφων στην Κίνα. Μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του παρέμεινε μάχιμος και ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Σύμβουλος Έκδοσης της ιστοσελίδας reporter.gr.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος εργάστηκε ως δημοσιογράφος για 61 συνεχόμενα χρόνια. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι μυθική καθώς κάλυψε από θέσεις ευθύνης το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και την πρώτη δεκαετία του 21ου. Υπήρξε ακατάβλητος και ακούραστος, συνεπής και δίκαιος. Ένας πραγματικός δάσκαλος της δημοσιογραφίας με ήθος και αξία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον αξέχαστο συνάδελφο, συλλυπείται την οικογένεια και ιδιαίτερα τους γιους του, τον Γρηγόρη, ο οποίος συνεχίζει τη δημοσιογραφική παράδοση με τις αρχές και τις αξίες του πατέρα του και τον Βύρωνα που κληρονόμησε τη συνέπεια και τη δημιουργικότητά του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: