Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απειλείται η ναυσιπλοΐα από τα… άγνωστα πλεούμενα κοντέινερς!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/02/2015

Τα UFO απειλούν τη… ναυσιπλοΐα! Δεν πρόκειται για κανένα ευφάνταστο σενάριο αλλά για μία πραγματικότητα που απασχολεί τα επιτελικά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και μάλιστα σε πολυσύχναστες ρότες. Και φυσικά δεν πρόκειται για εξωγήινες οντότητες διαστημικών διαστάσεων αλλά τα περίφημα UFO (Unidentified Floating Objects). Που κατά τους αναλυτές στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί να είναι εμπορευματοκιβώτια που για μία σειρά λόγους έχουν πέσει στη θάλασσα από πλοία που τα μεταφέρουν.

Η «απειλή» υποστηρίζουν οι αναλυτές είναι σοβαρή αν ληφθεί υπ’ όψιν ο ετήσιος όγκος διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων προς τον αριθμό εκείνων που δηλώνονται επισήμως ότι χάθηκαν σε αβαρίες πλοίων , ατυχήματα ή περιπτώσεις απαγκίστρωσης.

Καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που επαπειλήθηκαν συγκρούσεις πλοίων με επιπλέοντα εμπορευματοκιβώτια οι ειδικοί φαίνεται ότι θα επιστρατεύσουν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προσεχώς τη δορυφορική τεχνολογία.

Για τον εφοδιασμό των «κουτιών» με συστήματα ανίχνευσης και εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων ικανών να ανιχνευτούν από ραντάρ επιφανείας που φέρουν τα πλοία. Μέχρι ώρας ανά τον κόσμο ταξιδεύουν «κουτιά» εφοδιασμένα με δορυφορικά συστήματα ανίχνευσης θέσης τα οποία επίσης χρησιμοποιούν ορισμένα λιμάνια ανά τον κόσμο για να διευκολύνουν τις ροές αλλά είναι άγνωστο αν και πότε η σύγχρονη τεχνολογία θα δώσει εφικτή οικονομικά λύση ώστε να απαληφθεί ο εν δυνάμει κίνδυνος.

Πηγή: theseanation.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: