Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεργία και αποχή στα λιμάνια – συλλαλητήριο στην Αθήνα

Χωρίς κατηγορία στις 18/12/2014

Με χθεσινή απόφασή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) διαμαρτύρεται για την τροπολογία επικύρωσης του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), και αποφασίζει να προχωρήσει σε απεργία αύριο Παρασκευή 19/12 και αποχή από την εργασία το Σάββατο 20/12.

Στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ αναφέρεται:

cosco_limenergates«Η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις της COSCO, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία επικύρωσης του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση υπακούει στα κελεύσματα – απαιτήσεις της COSCO και εν μέσω συνεδριάσεων της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανές βουλευτικές εκλογές προσπαθεί άρον – άρον να «κλείσει» τις υποχρεώσεις της προς την COSCO. Δεν διστάζουν να αγνοούν προκλητικά ακόμα και τον ελάχιστο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να ανασταλεί επ’ αόριστον το εγγυημένο αντάλλαγμα. Μεταφέρουν το επιχειρησιακό ρίσκο στον ΟΛΠ και το Ελληνικό Δημόσιο και χαρίζουν το Λιμάνι στην COSCO. Ταυτόχρονα προωθούν την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μετατρέποντας την COSCO ενοικιαστή και ιδιοκτήτη. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια βρίσκονται σταθερά απέναντι σ’ αυτή την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κάθε μορφής.

Αντιστεκόμαστε χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα. Προσφύγαμε στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και τώρα καταθέσαμε αγωγή ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ/ΟΛΠ για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Το δ.σ./ΟΜΥΛΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 17.12.2014 (σ.σ. χθες) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στον ΟΛΠ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.12.2014 και ΑΠΟΧΗ από εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2014.

Την Παρασκευή 19.12.2014 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: