Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό έχουν 24ωρη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/11/2021

Απεργούν και πραγματοποιούν στις 12 μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

|> Απεργούν σήμερα Τρίτη 9/11 οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), με ανακοίνωσή της δηλώνει την συμπαράστασή της. Η ανακοίνωση αναφέρει:

 Η ΓΣΕΕ  στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό, η οποία έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορωνοϊού, αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για τον κλάδο τους και ζητούν πρόσθετες και ουσιαστικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζει το σύνολο των αιτημάτων τους, μεταξύ αυτών η πλήρης εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, η εμφάνιση των ενσήμων τους από τις αναστολές εργασίας του 2020.

Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: