Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δραστηριοποιείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Αγορα/Επιχειρειν στις 05/12/2018

Αποφάσεις για συνεργασίες με δήμους Πειραιά και Κορυδαλλού και για τις δράσεις του 2019

> Στη τακτική συνεδρίαση της 28 Νοεμβρίου 2018, υπό την προεδρία του προέδρου Ιωάννη Βουτσινά,  το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  • Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον δήμο Κορυδαλλού στο πρόγραμμα Open Mall, όπου το Επιμελητήριο θα εκπροσωπηθεί από τον Α΄ αντιπρόεδρο Νικόλαο Παπαγεωργίου.
  • Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018, για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων μελών του.
  • Αλλαγή εκπροσώπου την Εθνική Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). Αντικαθίσταται ο Νικόλαος Πατιστής που είχε ορισθεί ως αναπληρωματικός του προέδρου και στη θέση του ορίζεται ο Κωνσταντίνος Νικολάου. Στον φορέα θα διεξαχθούν εκλογές στις 14/12/2018 και θα είναι υποψήφιος το μέλος του δ.σ. Γεώργιος Ανδρέου.
  • Ορίσθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στον δήμο Πειραιά, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ως τακτικός ο πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών Γεώργιος Χασιακής με αναπληρωματικό το μέλος του δ.σ. Μιχαήλ Δεμέστιχα.
  • Ορίστηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στον δήμο Κορυδαλλού στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ως τακτικός ο Α΄ αντιπρόεδρος Νικόλαος Παπαγεωργίου με αναπληρωματικό τον Δημήτριο Κεφάλα.
  • Εγκρίθηκε η συνεργασία Δ.ΙΕΚ Νίκαιας με το Επιμελητήριο για πρακτική άσκηση καταρτιζομένων ΙΕΚ στα πλαίσια μιας δράσης τόσο προς όφελος των μελών αλλά και των ασκούντων για την απόκτηση εμπειρίας.
  • Συζητήθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε) που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 17-19/11/2018 και παρευρέθησαν ο προέδρος Ιωάννης Βουτσινάς και ο γεν. γραμματέας Χρήστος Ντάφλος.
  • Ενημερώθηκε το δ.σ. για τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στις 9-11/11/2018 όπου και παρευρέθησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Βουτσινάς και ο Α’ αντιπρόεδρος Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Επίσης, έγινε αναφορά για το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συμβουλίου του Ε.Ε.Π. στις 8 Δεκεμβρίου (09:00-17:00) από την εταιρεία «dp studies» με θέμα «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων-Airbnb».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι μετά το πέρας του τακτικού συμβουλίου του Ε.Ε.Π., την Δευτέρα 10/12/2018, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες», με βασικό εισηγητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Απάντηση