Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έξι δικογραφίες στη Βουλή που αφορούν ισάριθμους νυν και πρώην υπουργούς

ΕΛΛΑΔΑ στις 06/03/2016

Από Εισαγγελία ΑΠ

Δικογραφίες που αφορούν έξι νυν και πρώην υπουργούς διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν αυτές τύχουν περαιτέρω διερεύνησης…

Οι δικογραφίες αφορούν:

– Τον υπουργό Υγείας Νικόλαο Ξυδάκη, σε βάρος του οποίου κατέθεσε μήνυση πολίτης με αφορμή δημοσιεύματα κατά την περίοδο που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με διορισμό στο γραφείο του ενός μετακλητού υπαλλήλου, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης της περιφερειάρχη η Ρένας Δούρου.

– Τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ) και Χαράλαμπο Αθανασίου (ΝΔ), τους οποίους κατηγορεί ο δικηγόρος Κων. Πλεύρης για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή ότι δεν του κατέβαλε το Δημόσιο της Λιβύης αμοιβή ύψους 16 εκατ. ευρώ από δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λιβυκού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

– Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΝΔ) μετά από αναφορά της γενικής διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, κατά τη θητεία του ως υφυπουργός Εξωτερικών το 2004.

– Τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη (ΝΔ) με αφορμή δημοσιεύματα και σχετική ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την προκαταβολική επιχορήγηση αιολικού σταθμού στην Εύβοια, χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

– Τον Ιωάννη Σαχινίδη (ΧΑ) μετά από μήνυση της βουλευτή  Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ) για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δύο συντρόφων του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: