Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Motor Oil αγόρασε το 100% των μετοχών του Alpha

Αγορα/Επιχειρειν στις 01/12/2019

Αποχωρεί ο Δ. Κοντομηνάς, δεν αλλάζει το προσωπικό και στόχος είναι η πρωτιά στην τηλεθέαση

|> Την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Δημήτρη Κοντομηνά αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Motor Oil.

Όπως αναφέρεται στο protothema.gr, στόχος της Motor Oil είναι να εφαρμόσει ένα σχέδιο, ώστε ο Alpha να γίνει ο πρώτος σταθμός από πλευράς τηλεθέασης. Το σχέδιο αυτό ακολουθεί την επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιήθηκε στα στούντιο που χρησιμοποιεί ο Alpha.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Σχετικά με το προσωπικό, οι νέοι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι το προσωπικό του Alpha έχει υψηλό επίπεδο και συνεπώς, θα διατηρήσουν τη δομή του ως έχει.

Εξ άλλου, πέρυσι τον Δεκέμβριο, στο loutraki365.gr, είχε δημοσιευθεί:

Κατατέθηκε η συμφωνία Motor Oil – Alpha στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ΕΑ ζήτησε τις απόψεις και τις ενέργειες του ΕΣΡ, επί της ανακοίνωσης εξαγοράς του Alpha από τη Motor Oil. Επίσημη ενημέρωση για την μεταβίβαση των μετοχών στο ΕΣΡ δεν έχει γίνει ακόμη, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά στην Αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν πως επιχειρείται με νομική διάταξη που έχει καταργηθεί να μην γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος από το ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη προχωρά στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο ο Alpha φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ομίλου Star investments στην Κάτω Κηφισιά. Η συνεργασία του Alpha με το Star έχει ξεκινήσει από τον ειδησεογραφικό τομέα και τις τηλεοπτικές παραγωγές“.\

Απάντηση