Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διευκρίνιση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για Παπασταύρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/02/2023

Αποχώρησε για να αναλάβει ανώτατη διευθυντική θέση σε φορέα που προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία

|> Με αφορμή δημοσίευμα που συνδέει την αποχώρηση της διοικήτριας του ΟΠΕΚΑ Ξένιας Παπασταύρου (φωτό) και την αντικατάστασή της από τον Κωνσταντίνο ΓλούμηΑτσαλάκη, με «προβλήματα στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας», από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνονται:

Πρώτον, ότι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και προχωρά κανονικά. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας κάνουν ήδη χρήση αυτής της νέας υπηρεσίας.

Δεύτερον, ότι η κ. Παπασταύρου αποχώρησε από τον ΟΠΕΚΑ δεχόμενη τιμητική πρόταση να αναλάβει ανώτατη διευθυντική θέση σε πανελληνίως γνωστό φορέα που προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωση το γραφείο Τύπου ενημερώνει πως τη θέση του διοικητή ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Γλούμης- Ατσαλάκης, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο κ. Γλούμης-Ατσαλάκης είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στο Βέλγιο (Νομική Αθηνών και Κολλέγιο της Ευρώπης). Έχει εργαστεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, καθώς και στον ΟΟΣΑ, ως εθνικός νομικός εμπειρογνώμονας. Εξειδικεύεται στο δημόσιο και ενωσιακό δίκαιο και έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις δικαίου ανταγωνισμού, δημοσίων συμβάσεων και ενέργειας. Επιπλέον, έχοντας ήδη τελέσει τα τελευταία τρεισήμισι έτη διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, πρόνοιας, επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: