Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τέσσερα νέα περιπολικά και δύο μοτοσυκλέτες για τον Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 10/05/2022

Απόκτημα της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος αστικής ασφάλειας “Be Secure – Feel Secure”

|> Με τέσσερα νέα περιπολικά και δύο μοτοσικλέτες ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πειραιά, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος για την αστική ασφάλεια «Be Secure – Feel Secure»,  το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά ως επικεφαλής εταίρος.

Η παρουσίαση των νέων οχημάτων της Αστυνομίας, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα «Be Secure Feel Secure», πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Στην δράση συμμετέχουν η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το European Forum for Urban Security απ’ τη Γαλλία καθώς και οι εταιρίες Singular Logic και S pace Hellas.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Γρηγόρης Καψοκόλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά,  ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος,  καθώς και η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Be Secure – Feel Secure», Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

 Δηλώσεις

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Έχουμε τη χαρά μέσω του «Be Secure – Feel Secure» να διαθέτουμε στην Ελληνική Αστυνομία τέσσερα νέα οχήματα και δύο μοτοσικλέτες για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της. Το πρόγραμμα  «Be Secure – Feel Secure», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, ως επικεφαλής εταίρος, μας δίνει  απτά  και θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργούν σημαντικοί θεσμοί όπως   το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και η Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας. Με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τον Ταξίαρχο κι όλους τους συνεργάτες του, έχουμε μια άριστη συνεργασία και χαίρομαι που ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε μια δράση για την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας».

Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος:

«Παρουσιάζουμε τα νέα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που παρέλαβε  η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Be Secure – Feel Secure». Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της αστικής ασφάλειας  των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραλάβαμε τα αυτοκίνητα. Συμμετείχαν η Ελληνική Αστυνομία, ο Δήμος Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, λογισμικές εταιρείες.  Τους ευχαριστούμε όλους για τη σύμπραξη τους. Η αστική ασφάλεια κινείται σε τρεις πυλώνες: ο πρώτος  είναι η δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, ο δεύτερος είναι οι χωρικές παρεμβάσεις σε  δημοτικά και δημόσια κτίρια στον Πειραιά και ο τρίτος πυλώνας είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας.  Μία πλατφόρμα που συμμετέχουν φορείς, αλλά μπαίνουν και οι πολίτες του Πειραιά και μας ενημερώνουν».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου, αστυνόμος Α΄ Αντώνης Σκάρπας:

«Είναι χαρά μας, που ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει   στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Be Secure – Feel Secure». Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σε εθνικό επίπεδο, έργο, που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της  αστικής ασφάλειας των πολιτών, με κύριο γνώμονα την διυπηρεσιακή συνεργασία. Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα,  από το οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε. Το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, προμηθεύτηκε  δύο υπηρεσιακά οχήματα και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, η χρήση των οποίων θα ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών».

Ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων – Νέου Φαλήρου υπαστυνόμος Β΄ Γεώργιος Πράντζιος:

«Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Be Secure – Feel Secure» του Δήμου Πειραιά το τμήμα Καμινίων- Νέου Φαλήρου προμηθεύτηκε δύο νέα υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία ανανέωσαν το στόλο μας με σκοπό την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας. Ήδη χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη δράσεων αστυνόμευσης. Ως περιοχή παρέμβασης είναι κυρίως η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, η οποία είναι μία υποβαθμισμένη, αλλά και πυκνοκατοικημένη περιοχή από κοινωνικής και οικονομικής άποψης. Στόχος της υπηρεσίας μας είναι  η μείωση της εγκληματικότητας στην περιοχή αυτή».

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας, διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος “BeSecure–FeelSecure” (BSFS)  Χριστίνα Ζαραφωνίτου:

«Ως επιστημονικά υπεύθυνη του Έργου BSFS, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η επιστημονική μας γνώση και  εμπειρία αξιοποιείται στο πλαίσιο δράσεων εγκληματοπροληπτικής συμμετοχικής πολιτικής. Σημαντική συνιστώσα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της περιοχής. Η συνεργασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης γνώσης των προβλημάτων των πολιτών και αποτελεσματικότερης επίλυσής τους μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένους και δεοντολογικά δόκιμους τρόπους και άρα, μπορεί να συμβάλει στην αντίστοιχη βελτίωση των σχέσεων κοινού-Αστυνομίας, που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευημερίας και δημοκρατικής συνύπαρξης. Είναι πολύ θετικό ότι και η Αστυνομία ενισχύεται μέσω του BSFS με την απόκτηση έξι οχημάτων που θα βελτιώσουν περαιτέρω το έργο της προς όφελος των δημοτών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: