Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιχορήγηση σε αθλητικά σωματεία του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 27/03/2021

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση του ΟΠΑΝ – Για όσα πληρούν τις προϋποθέσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

|> Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά η επιχορήγηση των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων που εδρεύουν στον Δήμο και πληρούν τις προϋποθέσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  Αυτό έγινε μετά από πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ).

Τα αθλητικά σωματεία μπορούν να ενημερωθούν εκτενέστερα για τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΝ www.opanpireas.gr, καθώς και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα,  προκειμένου να δουν αν δικαιούνται τη συγκεκριμένη επιχορήγηση και το ύψος αυτής.

Σημειώνεται, πως η  επιχορήγηση γίνεται βάση του Ν.4735/2020 και σε αυτήν μπορούν να ενταχθούν μόνο αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, τα οποία συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων.

 Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία στα αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στην πόλη μας, προχωρά -μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εισήγηση του Ο.Π.Α.Ν.- στην επιχορήγησή τους, βάση του Νόμου 4735/2020. Είναι σημαντικό  να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και να στηρίξουμε κατ’ επέκταση τον αθλητισμό στον Πειραιά,  με δεδομένο ότι εξαιτίας της πανδημίας  έχει σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα στην πόλη. Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι μια από τις μεγαλύτερες που δίνονται από Δήμο και χαίρομαι που για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ο καίριος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση σε στιγμές κρίσης.  Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα κοντά και στηρίζουμε τα σωματεία και τους αθλητές μας, αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη και την ενίσχυση του αθλητισμού στην πόλη. Ο  Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό και με σημαντικές διακρίσεις και ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα για τα αθλητικά σωματεία του Πειραιά».

 Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης (φωτό), είπε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος μετά από την υπερψήφιση της πρότασης του ΟΠΑΝ για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων που έχουν ως έδρα τους τον Δήμο Πειραιά. Είμαι διπλά χαρούμενος καθότι το ποσό της επιχορήγησης είναι από τα μεγαλύτερα που θα δοθούν σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Αναπτύξαμε μία διάφανη και δίκαιη διαδικασία μέσα από την οποία – με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου –  όλα τα σωματεία που δικαιούνται την συγκεκριμένη επιχορήγηση θα μπορούν αυτόματα να βλέπουν το ύψος της επιχορήγησης που τους αναλογεί. Τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιάννης Μώραλης, όσο κι εγώ προσωπικά, συνεχίζουμε τις έντονες πιέσεις προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας. Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους, αλλά εμείς στεκόμαστε στο πλάι των σωματείων, αλλά και των αθλητών τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: