Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χτυπάς το “6”, βάζεις “πρώτη” και τσάρκα σε άλλα μέρη!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/04/2021

Από σήμερα και για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο και… μετακινήσεις εντός Αττικής!

|> Ανοιξιάτικη μέρα διάλεξαν να μας δώσουν… 48ωρη άδεια εξόδου και πέραν της γειτονιάς μας! Βέβαια, όχι για όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά μόνον για τις ώρες μετακίνησης που επιτρέπονται, δηλαδή από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ!

Σήμερα και αύριο Κυριακή, ο κάτοικος της Αττικής, με τον κωδικό “6” παίρνει την άδεια να πάρει αυτοκινητάκι του και την παρέα του (μέχρι 3 άτομα στο όχημα) για να πάνε σε βουνό ή θάλασσα -εντός της Περιφέρειας-  προκειμένου να αθληθούν ή για τους μεγαλύτερους να “πάρουν τον αέρα” τους.

Είναι μια πραγματικά “ανοιξιάτικη” μέρα που -όμως- μας καλεί για να… δώσουμε εξετάσεις υπευθυνότητας, διότι με το… άνοιγμα των συνόρων της γειτονιάς μας, δεν θα μας επιτρέπονται οι συνωστισμοί σε κοντινές πλατείες, πάρκα και σε πεζόδρομους. Έχουμε όλη την ευκαιρία να εκδράμουμε για άλλους τόπους! Προσοχή: Εντός της Περιφέρειας Αττικής!

Στο χθεσινό ΦΕΚ Β’ 843/03-03-2021 (1α/ΓΠ.οικ.13805/3.3.2021) με θέμα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00” και στο άρθρο 4 περί υπερτοπικών μετακινήσεων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή ειδικώς
α) στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας“.

> Οπότε δεν ισχύει το περί εντός Περιφερειακής Ενότητας, αλλά ισχύει το εντός της Περιφέρειας Αττικής!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: