Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύξηση έως και 100% για το… e-παρκάρισμα στην Αθήνα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/04/2021

Από την Δευτέρα επανέρχεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης – Τι αλλάζει στο κοστολόγιο για στάθμευση – Πόσο η 1, οι 2, οι 3 ώρες

|> Black Monday… για την Αθήνα η Δευτέρα, επειδή εν όψει ανοίγματος του λιανικού εμπορίου ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Δημοτική Αστυνομία. Αντικείμενο η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης, που αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου και η οποία “έρχεται” με -έως και 100%- αυξημένα τα τέλη!  Ενώ η ελεγχόμενη στάθμευση κόστιζε 1 ευρώ την ώρα, τώρα με διάφορες “αλχημείες” οι 3 ώρες θα κοστίζουν 6 ευρώ! Πάντως, οι οδηγοί θα μπορούν να προπληρώνουν με κάρτες!

Η σχετική ανακοίνωση  της Δημοτικής Αστυνομίας του ΔΑ, αναφέρει ότι στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων επισκεπτών (πινακίδα Ρ69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), από τις 12 Απριλίου θα πάψει να ισχύει η ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν καταβολής αντίστοιχου τέλους, το οποίο θα είναι ανάλογο της διάρκειας της στάθμευσης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 16:00. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, επίσης, όλες τις ημέρες και ώρες.

Για οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 €. Για στάθμευση 2,5 ωρών καταβάλλονται 4 € και για στάθμευση 3 ωρών 6 €.

> Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1 ευρώ, 2 ευρώ και 6 ευρώ). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από περίπτερα κ.α.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: