Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημερωτικές δράσεις για μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/07/2022

Από τον οργανισμό Safe Water Sports με αρωγούς τους: Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Fraport Greece, Attica Group, Αegean Airlines

|> Το Safe Water Sports, ένας oργανισμός που στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για την ασφάλειά τους στη θάλασσα, καλωσόρισε το εφετινό καλοκαίρι, πραγματοποιώντας μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης στο υδάτινο περιβάλλον της Ελλάδας και την απόλαυση της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι και εφέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (προβολή στα lightboxes του αεροδρομίου σε συνεργασία με την Interbus, προβολή ενημερωτικών βίντεο του Safe Water Sports στις iptv οθόνες του αεροδρομίου, προβολή ενημερωτικού banner στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου, καταχώρηση στο περιοδικό του αεροδρομίου READY2Board, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα), η Αegean Airlines (εκτύπωση και παροχή ειδικών εντύπων προς τους μικρούς επιβάτες σε πτήσεις εσωτερικού, καταχώρηση στο Blue Μagazine, προβολή ενημερωτικού υλικού στην ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγικού περιεχομένου της εταιρείας), η Fraport Greece (προβολή ενημερωτικού banner στις 14 ιστοσελίδες των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας) και ο όμιλος της Attica Group (Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Superfast Ferries με προβολή ενημερωτικών βίντεο στις οθόνες των πλοίων), οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις του Οργανισμού και ενισχύουν την ασφάλεια στο νερό και τη θάλασσα, με στόχο την πρόληψη και την μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων Ελλήνων και τουριστών, που κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συμβαίνουν στη θάλασσα.

Το Safe Water Sports έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών το SafeWaterSportsapp, με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερώσει κάθε ταξιδιώτη για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ που λειτουργούν σε Ελλάδα και Κύπρο, τις 3.300+ παραλίες και τα χαρακτηριστικά τους, τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ, τα ημερόπλοια, τις μαρίνες, τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής, τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης σκαφών κάθε τύπου κ.ά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα). Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται ενώ κάνουν θαλάσσια σπορ, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται κατά μέσο όρο 339 θανάσιμα ατυχήματα στις θάλασσες πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πνιγμός θεωρείται μια από τις 5 κύριες αιτίες θανάτου από ατύχημα, σε παιδιά ηλικίας 1-14 ετών, και η 3η στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς αφορά σε σημαντικό βαθμό τον τουρισμό και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Λίγα λόγια για το Safe Water Sports…

Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

  • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το Safe Water Sports.
  • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κλπ. 250.000 μαθητές έχουν ενημερωθεί – εκπαιδευτεί μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας.
  • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων
  • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: