Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από το σουβλάκι με διπλή πίτα, στα Μπαρμπέιντος, το Γκστάαντ και τη… Βουλγαρία!

FLASH στις 02/01/2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ…

Της Ελλάδος τα παιδιά…

kapranos 2

Δημ. Καπράνος

Η Τερέζ Σαντάλ χαμογελούσε, καθώς γέμιζε το ποτήρι του καλού της με την ακριβή σαμπάνια, που μόλις είχε ανοίξει ο Γάλλος μαιτρ στο πολυτελέστατο σαλέ τού Γκστάαντ. Ο εφοπλιστής Τάσος Μπερμπερίκος, συνομιλούσε με τη σύζυγό του, που είχε επιλέξει εφέτος να κάνει Πρωτοχρονιά μόνη της (;) στα νησιά Μπαρμπέιντος.
Οου, γιες ντίαρ! Φυσικά και πρέπει να πάρεις χρώμα. Εμείς, δυστυχώς, έχουμε δουλειές και θα περάσουμε την Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη“, της είπε ο Τάσος, που αισθανόταν δυστυχής μέσα σε ένα τόσο χειμωνιάτικο περιβάλλον, ενώ η (τρίτη) σύζυγός του απολάμβανε τον ήλιο σε μέρη εξωτικά.

Στην απέναντι κλειστή βεράντα, η πασίγνωστη σχεδιάστρια Ντέλια, να συνομιλεί με τον Τέο, τον γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, που πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τις δραστηριότητές του στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία είναι χαμηλή και εξ ίσου χαμηλό τον εργατικό κόστος.

Καθώς σήκωνε το πανάκριβο κολονάτο ποτήρι, που κόστιζε όσο είκοσι βουλγάρικοι μισθοί, ηχούν τα λόγια της συνέντευξης που έδωσε στην ελληνική τηλεόραση. “Δεν βγαίνουμε, κύριοι. Όσα είχαμε τα βάλαμε στην επιχείρηση, αλλά δεν έφτασαν. Φεύγουμε από την Ελλάδα φτωχοί αλλά θα ανακάμψουμε σε μια χώρα που δεν θα μας αλλάζει τα φώτα στη φορολογία“.

Δίκιο είχε ο άνθρωπος… Στήριξε τον Γιωργάκη, υποστήριξε τον Παπαδήμο, πλεύρισε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ενίσχυσε τον Τσίπρα, αλλά είδε κι απόειδε και τα βρόντηξε!

Δεν είναι χώρα αυτή ” θα σκέφτηκε, καθώς τα λεφτά του ήταν από καιρό “παρκαρισμένα” σε άλλες πολιτείες! Όχι, θα καθόταν να σκάσει!

Παραπέρα, ο γνωστός εφοπλιστικός γόνος Μενέλαος Κωστόκωστας, τα έλεγε με τη γνωστή βραζιλιάνα “θεά” της μόδας Ντιζέλ, που είναι η τελευταία κατάκτησή του. “Να σου φιλήσω τα χέρια, αγόρι μου” σκέφτηκε ο μαιτρ, καθώς τον έβλεπε να χαϊδεύει εκείνη τη θεϊκή κορμάρα, που είχε απλωθεί νωχελικά στην πανάκριβη πολυθρόνα, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Κάρολος Μάκιντος.

Αυτή είναι η Ελλάδα“, συμπατριώτες! Η Ελλάδα, που έχει τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Η Ελλάδα, της οποίας τα επίλεκτα τέκνα γεμίζουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα πολυτελή και πανάκριβα “ησυχαστήρια” των ελβετικών Άλπεων, ακόμη και των χιονοδρομικών κέντρων του Άσπεν των Ηνωμένων Πολιτειών, που εσχάτως φιλοξενούν κορυφές της “Χάι Σοσάιτι”. Την Ελλάδα της οποίας η υψηλή κοινωνία, της κάνει την τιμή να κρατάει και ένα γραφείο, άντε κι ένα σπίτι στα δικά της εδάφη.

Τι στην ευχή; Οι γονείς των περισσοτέρων “επιλέκτων” εδώ είναι θαμμένοι! Άντε, και του χρόνου, παιδιά! Να μας ξαναφύγετε…

Μία σκέψη στο “Από το σουβλάκι με διπλή πίτα, στα Μπαρμπέιντος, το Γκστάαντ και τη… Βουλγαρία!

  1. Gabriel Panagiosoulis
    1

    Αυτή η κοιωνική Σαπίλα υπήρχε πάντοτε στην Ελλάδα, Αυτή η Σαπίλα ανάγκασε παλαιότερα τους απλούς ¨Έλληνες να μεταναστεύσουν, Δυστυχώς, Σήμερα Η Ιστορία επαναλλαμβάνεται!

Απάντηση