Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα στο διαδίκτυο προτάσεις δημοτών στο ΣΒΑΚ

Εν Δημω στις 01/07/2020

Αρχίζει έρευνα του Δήμου με παρεμβάσεις για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα

|> Ο Δήμος Πειραιά εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ένα στρατηγικό πλάνο το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται, δύο κύριες αρχές σχεδιασμού: α) η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο και β) η ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Οι συμμετοχικές διαδικασίες είναι χαρακτηριστικό μέρος της εκπόνησης ενός ΣΒΑΚ, κατά τις οποίες οι πολίτες και σημαντικοί φορείς της πόλης, εκφράζουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αστική κινητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, o Δήμος Πειραιά διεξάγει διαδικτυακή έρευνα που θα διεξαχθεί από σήμερα 1/7 έως και την Παρασκευή 31/7.

Οι απαντήσεις των πολιτών είναι σημαντικές και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για τον μελλοντικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη του Πειραιά.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή έρευνα για την μετακίνηση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Οι απαντήσεις τους θα συμβάλλουν καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς πιο βιώσιμος και πιο προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

  • Για συμμετοχή στην έρευνα ΕΔΩ
  • Τα σχετικά με την πρόοδο σύνταξης του ΣΒΑΚ Πειραιά ΕΔΩ

Απάντηση