Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει “πογκρόμ” για τα ανασφάλιστα – Ανταγωνισμός εταιρειών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/08/2015

Ουρές… αναμένεται να σχηματίζονται οσονούπω στις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς ο μήνας Σεπτέμβριος που αναμένεται να αρχίσει το “πογκρόμ” για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα πλησιάζει… Απ΄ότι είχε επισημάνει προ ημερών η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, το θέμα των ανασφάλιστων είναι πρωτίστως κοινωνικό λόγω των κοινωνικών συνεπειών που έχει (ατυχήματα, αναπηρίες, περίθαλψη κ.ά.) και ο λόγος αυτός είναι αρκούντως σοβαρός για να ενεργοποιηθεί ο νόμος.

Όπως είχε πει, υπάρχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά προβλήματα με τη βάση δεδομένων όπως οι ελλείψεις στην καταχώρηση μεγάλων οχημάτων αλλά γίνεται συνεργασία φορέων και συναρμοδίων υπουργείων για να ξεπεραστούν. Υπολογίζει δε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα είναι όλα έτοιμα για να εφαρμοστεί η διασταύρωση και όλα όσα προβλέπει ο νόμος.

Μετά από αυτή την κατάσταση, αναμένεται να αρχίσουν έντονο ανταγωνισμό οι ασφαλιστικές εταιρείες και προ παντός όσες εξ αυτών έχουν τόν μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων αυτοκινήτων, τουλάχιστον για λόγους γοήτρου. Έτσι ας περιμένουμε νέες προτάσεις και προσφορές…

Η εταιρεία που έχει αυξήσει σημαντικά τον στόλο ασφαλισμένων οχημάτων και στο κλείσιμο τους πρώτου εξαμήνου κατέχει ηγετική θέση στην αγοράείναι η Interamerican. Κι αυτό το προβάδισμα υποστηρίζεται από την ευέλικτη διανομή (Δίκτυο Agency, Πράκτορες, Anytime), αλλά και τη σύνδεση της Anytime με τους Συνεργάτες Πωλήσεων, οι οποίοι προωθούν τα προγράμματά της, ενώ ως ιδιαίτερα ενισχυτική εμφανίζεται και η είσοδος σε νέες αγορές μέσω της συνεργασίας της Anytime με επιχειρηματικά brands.

Ορισμένα πλεονεκτήματα καθιστούν τα προγράμματα ασφάλισης Αυτοκινήτου της Interamerican άκρως ανταγωνιστικά, όπως είναι η υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος Autohelp, η κάλυψη ιδίων ζημιών στη μερική κλοπή, η απεριόριστη κάλυψη νομικής προστασίας, η κάλυψη ζημιών από πολιτικές ταραχές, η κάλυψη ζημιών από χαλάζι και ηλιοροφών και ακόμη, το μοναδικό ιδιόκτητο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών “CarPoint”, όπου καθετοποιείται η διαχείριση της ζημιάς με σημαντικά οφέλη για τους πελάτες.

Το “CarPoint” αποτελεί πρότυπη μονάδα ολοκληρωμένων υπηρεσιών αναπτυγμένη σε 2.300 τετραγωνικά μέτρα από την οποία παρέχονται επιτόπου εκτίμηση της ζημιάς, επισκευή χωρίς να χρειάζεται να εκταμιεύσει χρήματα ο πελάτης για πληρωμή, διετής εγγύηση της επισκευής, αυτοκίνητο αντικατάστασης και άμεση αποζημίωση από το κέντρο μέχρι του ποσού των 300 ευρώ. Η υψηλή ποιότητα εργασιών από 45 τεχνικούς -μηχανικούς και φανοποιούς- και με εξοπλισμό συνεργείου της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας προσφέρεται από το συνεργείο του κέντρου σε εύρος 4.000 οχημάτων ετησίως. Το “CarPoint” εξυπηρετεί ασφαλισμένα στην εταιρεία αυτοκίνητα, καθώς και ασφαλισμένα άλλων εταιρειών που έχουν υποστεί ζημιές με υπαιτιότητα ασφαλισμένου στην Interamerican.

Εξ άλλου νέο, ανταγωνιστικό τιμολόγιο στα υφιστάμενα προγράμματα Truck Classic, Extra και Total,  καθώς και νέο πρόγραμμα Truck Basic περιλαμβάνουν οι βελτιώσεις που τέθηκαν πρόσφατα σε χρήση στην ασφάλιση Φορτηγών Ι.Χ. από την Interamerican.

Ειδικότερα, το Truck Basic καλύπτει αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές και παρέχει νομική προστασία, φροντίδα ατυχήματος και μεταφορά οχήματος μετά από ατύχημα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: