Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κι ο Άλκης “παρών” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αίγινας…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/08/2021

Αρχίζει σήμερα, θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου και διοργανώνεται για 14η χρονιά από τον Δημήτρη Κολλάτο και τους τρεις γιούς του!

|> Το 14ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Αίγινας αρχίζει τις προβολές του σήμερα Κυριακή 1 Αυγούστου στο κτήμα του Δημήτρη Κολλάτου., με την παρουσία πολλών σκηνοθετών και συντελεστών των ταινιών που θα προβληθούν. Όπως κάθε χρόνο θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας μετά το τέλος των προβολών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την παρουσία της Μαρία Ντούζα και την ταινία της «Το δέντρο και η Κούνια». Προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι ακόμα οι: Βασίλης Βαφέας, Κώστας Φέρρης, Νίκος Ζερβός, Χρήστος Δήμας μαζί με την Ζέτα Δούκα, Βαρδής Μαρινάκης, Θόδωρος Μαραγκός, Σταύρος Ιωάννου, Τάκης Πετσιώτης, Gabriel Babsi, Αγγελική Κουρουνή, Τάκης Βωγόπουλος, Μαρία Λάφη κ.ά.

Το φετινό φεστιβάλ συνεργάζεται με το με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παραχωρεί για μια αποκλειστική προβολή τις ταινίες «Ψαράδες και Ψαρέματα», παραγωγής 1961 (22’), με αφηγητή τον Σταύρο Τορνέ, σε μοντάζ του Ροβήρου Μανθούλη και την ταινία «Κοινωνική Σαπίλα» (1932, 50’) του Στέλιου Τατασόπουλου, με γαλλικούς υπότιτλους.

Το 14ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και “υπογράφεται” από τους Δημήτρη, Αλέξανδρο, Μάριο και Δημήτρη Κολλάτο.

Τέλος σημειώνεται ότι την αφίσα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος και αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός, ο οποίος αποτυπώνει την μορφή του Άλκη Κολλάτου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: