Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζουμε και… ξεφεύγουμε ή μήπως είναι απλώς η γνώμη μου;

Χωρίς κατηγορία στις 28/02/2015
kwnstantaras-2

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει από τη μια πλευρά τόσο με τον σταρ Υπουργό Οικονομικών μας Γιάννη Βαρουφάκη, όσο και με τις μυστικές διαβουλεύσεις – εάν υπάρχουν- για τα Ελληνικά Πάθη και από την άλλη πλευρά με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με το εφικτό και το παράλογο. Και πρέπει να τα διερευνούμε όλα για να καταλάβουμε τι ακριβώς «τρέχει» και να μη μας έρθει καμιά… κεραμίδα στο κεφάλι ενώ δεν θα την περιμένουμε.

Κοιτάξτε: Την ώρα που Βαρουφάκης, σε μαγνητοσκοπημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στον ΑΝΤ1 και στον Σκάι επαναλάμβανε – ευθαρσώς η επιπολαίως μένει να αποδεχτεί- ότι « η ασάφεια στη συμφωνία του Eurogroup ήταν… σκόπιμη και σε συνεννόηση με τους εταίρους μας», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης έλεγε σε άλλο κανάλι – στο MEGA- πως δεν χρειάζεται η συμφωνία να έρθει στην Βουλή γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία και τόνιζε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρωτάει τους θεσμούς γιατί « είμαστε εδώ για να καταργούμε μνημόνια έχει έρθει “.

Το σημαντικότερο: Ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και επέμεινε ότι αυτό έγινε… σκόπιμα, υποστηρίζοντας ότι…. του ζητήθηκε από τους εταίρους να μην υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για να περάσει πιο εύκολα από τα κοινοβούλια. Και περιέγραψε και έναν χαρακτηριστικό διάλογο με αξιωματούχο που δεν κατονόμασε ο οποίος φέρεται να του είπε:

“Καταλαβαίνουμε το οικονομικό σκεπτικό που μας παρουσιάζεις, αλλά αν είναι να το περάσουμε σήμερα, αν βάλουμε ένα νούμερο απλά δεν θα περάσει. Να χρησιμοποιήσουμε έναν ασαφή προσδιορισμό”.

Αντιλαμβάνεστε; Κι αν ακόμα έγινε –που αμέσως διαψεύστηκε όπως ήταν φυσικό– η συνομιλία με αξιωματούχο του Eurogroup για να… εξαπατηθούν τα μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, ο σταρ Υπουργός μας, φρόντισε να «βγει στη σκεπή» και να το βροντοφωνάξει.

Κι όσο για τον κ. Στρατούλη, αυτός με περισσή αλαζονεία και επιπολαιότητα φρόντισε να «γκρεμίσει» την όποια –δεν ξέρω πόση– αξιοπιστία είχαν κατορθώσει οι συνάδελφοί του να αποσπάσουν για τις προθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και να πει τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,- στην αντιπολίτευση και όχι μόνο– όσο και στους… κουτόφραγκους που μας απειλούν και μας καταδιώκουν ότι «Σας έχουμε “γραμμένους” και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε». Έλεος πια. Έλεος!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: