Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζουν ανασκαφές από Φινλανδούς για την αρχαία πόλη της Σαλαμίνας

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/03/2015

H ανάδειξη και η προβολή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, ως παγκόσμιο μνημείο, καθώς επίσης και η δημιουργία θεματικού πάρκου με θέμα τη ναυμαχία συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον πρόεδρο  Χρήστο Μαριδάκη και μέλη του ΔΣ του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εξέχοντες Ευρωπαίοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι, όπως ο Erik Rosh (πρόεδρος εταιρείας ιστορικών θεματικών πάρκων παγκοσμίως), ο δρ. Boris Rankov (καθηγητής αρχαίας ιστορίας, πρόεδρος Ιδρύματος «Trireme Trust» του Λονδίνου και σχεδιαστής της Ολύμπιας Τριήρης) και ο δρ.. Jari Pakkanen (δ/ντής φινλανδικού αρχαιολογικού ινστιτούτου).

Κατά την συνάντηση ο δ/ντης του φινλανδικού ινστιτούτου πρότεινε και τη συνεργασία του με την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία για να γίνει ανασκαφή από Φινλανδούς στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνας.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους επισκέπτες για το ενδιαφέρον τους, τόνισε ότι η νέα περιφερειακή Αρχή ενδιαφέρεται για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών και είναι στην διάθεσή τους για συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα προωθήσει στι ς αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: