Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ευλόγησε την βασιλόπιτα της Γεωργίας Γεννιά

FLASH στις 22/01/2018

Στα γραφεία του “Πράττω”

|> Με τις ευλογίες του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, αλλά και των συνεργατών της και φίλων, η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, έκοψε τη βασιλόπιτα του πολιτικού της γραφείου. Η κοπή της πίτας έγινε στα γραφεία της “Κίνησης Ιδεών και Δράσης Πράττω”, στην Πλάκα.

Ο πρωτοσύγκελος κ. Συμεών, αναφερόμενος στην ονομασία του “Πράττω”, τονίζοντας:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μάς καλεί όχι απλώς στο “πράττειν” αλλά στο “ευ πράττειν”. Εύχομαι λοιπόν, αυτή η χρονιά και κάθε χρονιά να είναι χρονιά πράξεων. Αλλά να είναι πράξεις ουσιαστικά ωφέλιμες, έστω κι αν εξωτερικά δε φαίνονται πάντα καλές. Γιατί και ο γιατρός, όταν βάζει το νυστέρι, αυτό που κάνει είναι οδυνηρό, αλλά συγχρόνως και πολύ ωφέλιμο. Εύχομαι να πράττουμε όλοι μας τα ωφέλιμα, για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες κυβέρνησης και Εκκλησίας για την επίλυση σοβαρών και δύσκολων κοινωνικών προβλημάτων, λέγοντας: «Πιστεύω ότι από κοινού μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται από την οικονομική κρίση και στους οποίους τόσο η Εκκλησία, αλλά και εμείς, σαν άνθρωποι της πράξης, βρισκόμαστε δίπλα τους».

Τέλος, η Γεωργία Γεννιά, μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του “Πράττω”, Νίκου Κοτζιά και ευχαρίστησε τον πατέρα Συμεών και τον αναπληρωτή υπουργό για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους το 2018 να είναι η αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής, με υγεία, ευημερία και ελπίδα.

Στην κοπή της βασιλόπιττας, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι: Παναγιώτης Λυράκης δήμαρχος Σπετσών, Ανδρέας Ευθυμίου δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Δημήτρης Πλευράκης αναπληρωτής γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Καραχάλιος, γραμματέας “Πράττω”, Κατερίνα Καρύδη, αντιπρόεδρος δ.σ. Μοσχάτου-Ταύρου, Δημήτρης Γκερλές δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Γιοβανίδης πρόεδρος ΕΝΑΚ, Θάνος Κελμάγιερ πρόεδρος Ανθοπαραγωγών, Κώστας Ηρειώτης ταμίας Ανθοπαραγωγών, Ανδρέας Κιοσσές πρόεδρος “Φοίνικα” Πειραιά κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: