Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυξημένη κατά 53% η “εισβολή” Κινέζων το καλοκαίρι – Η Ελλάδα τιμήθηκε στην διεθνή έκθεση GIFT

Τουρισμος στις 12/03/2018

Δημοφιλέστερος προορισμός!

news.travelling.gr |> Αυξημένος 53,5% είναι ο αριθμός των τουριστικών θεωρήσεων που εκδόθηκαν στην Κίνα για την Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2018. Αντίστοιχα, αύξηση 30-40%   καταγράφεται σε τουριστικά πακέτα ταξιδιωτικών ομίλων και γραφείων της Κίνας, όπως προέκυψε από τις επαφές του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης GIFT στην Γκουανγκζού, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 99 τ.μ.

Η άνοδος αυτή στην εκκίνηση της φετινής χρονιάς, έρχεται μετά από ανάλογη σημαντική αύξηση το 2017, οπότε οι θεωρήσεις εισόδου (visa) από την Κίνα στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί κατά 35%.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η άνοδος των δύο τελευταίων ετών αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής ανοίγματος στην Κίνα, που υλοποιείται μέσα από την εθνική τουριστική πολιτική και τις στοχευμένες ενέργειες της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Σε εφαρμογή της στρατηγικής ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα.

Στη Διεθνή Έκθεση στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Guangzhou International Travel Fair (GITF) όπου συμμετείχε για δεύτερο φορά με περίπτερο, η Ελλάδα διακρίθηκε και τιμήθηκε με το βραβείο του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού “The most popular tourist destination”.

Η σημαντική ενίσχυση της ζήτησης προς Ελλάδα, επισημάνθηκε στις επαφές του προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας Γιάννη Πλεξουσάκη με σημαντικούς παράγοντες της κινέζικης τουριστικής αγοράς και τις Ελληνικές προξενικές αρχές.

Την έκθεση επισκέφτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Γκουανγκζού, Γρηγόρης Τασσιόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ με τον αντιπρόεδρο της China Southern Airlines, Zhou Tieying και στελέχη της αεροπορικής εταιρείας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την σημαντική αύξηση των τουριστικών θεωρήσεων στην Γκουανγκζού, ώστε να εξεταστεί η προοπτική μίας νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Γκουανγκζού.

Στην έκθεση GITF 2018 συμμετείχαν 1029 εκθέτες από 53 χώρες και συνολικά 176.600 επισκέπτες.

Απάντηση