Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κι άλλη δωρεά για το Πολεμικό Ναυτικό από τον Πάνο Λασκαρίδη

ΕΛΛΑΔΑ στις 24/02/2022

Αυτή τη φορά ο φιλόπατρις πρόεδρος του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη προσφέρει 1 εκ. ευρώ για εφαρμογή μετασκευής σε τρίτη φρεγάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘ΚΥΚΝΟΣ’

|>Υπεγράφη σύμβαση για την προμήθεια με δωρεά και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, από τον πρόεδρο του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και υποναύαρχο ε.τ. Πάνο Λασκαρίδη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΝ παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών με την επωνυμία “ΚΥΚΝΟΣ”. Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η δωρεά αποτελεί εφαρμογή μετασκευής σε τρίτη φρεγάτα, έπειτα από την ολοκλήρωση με απόλυτη επιτυχία της εγκατάστασης νέων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στις Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ και Φ/Γ ΕΛΛΗ, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα «ΚΥΚΝΟΣ».

Στο πλαίσιο υλοποιήσεως της σύμβασης, η εταιρεία “BAUDOUIN” αναλαμβάνει να παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για εγκατάσταση σε μία ακόμη φρεγάτα τύπου “S”, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστήριξης. Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων μηνών από την υπογραφή της σύμβασης (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – εγκατάσταση – εκτέλεση δοκιμών).

Το σύνολο δαπάνης, προμήθειας και εγκαταστάσεως ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα καλυφθεί από τον Πάνο Λασκαρίδη.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και υποναύαρχο ε.τ. Πάνο Λασκαρίδη, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, τον αντιπρόεδρο της εταιρείας “BAUDOUIN” Εμμανουέλ Τελλιέ Λερνώ , ως προμηθευτή και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας “Π. Θεοδωρόπουλος Επισκευές Πλοίων ΕΠΕ” Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, ως εγκαταστάτη.

Με την επιτυχή αντικατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών με νεώτερου τύπου, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγού εγκατάστασης για χρονικό διάστημα που θα καλύπτει το προσδόκιμο χρόνο επιχειρησιακής αξιοποίησης των φρεγατών τύπου “S”, εξασφαλίζοντας περιορισμένη και χαμηλού κόστους συντήρηση και επισκευή τους, αξιοποιώντας παράλληλα τα εξαρμοσθέντα ζεύγη ως αμοιβά για την υποστήριξη φρεγατών όμοιου τύπου.

Οι δωρεές στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ» είναι μία ακόμη προσφορά της οικογένειας του Πάνου Λασκαρίδη στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο έχει ήδη ενισχύσει με τη δωρεά τριών Πλοίων Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΓΥ ΑΙΑΣ) και ενός πλοίου εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων (ΚΥΚΝΟΣ 1) τα οποία έχουν ενταχθεί στον Στόλο και επιχειρούν με επιτυχία. Επιπρόσθετα έχει δωρίσει σε Φρεγάτες του ΠΝ βοηθητικά μηχανήματα ενώ έχει συνεισφέρει και στην αναπαλαίωση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: