Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυτασφάλιση: Πάει για παύση το αξιόποινο των οφειλετών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/02/2015

Τέλος στον εφιάλτη των ποινικών διώξεων σε όσους οφείλουν στα ταμεία αυτασφάλισης και κύρια στον ΟΑΕΕ αναμένεται να βάλει άμεσα η νέα ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με παρεμβάσεις που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου που αναμένεται να παρουσιαστούν και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης για τα ταμεία αυτασφάλισης εκτός από την κατάργηση της προσωποκράτησης , πάγιο αίτημα των φορέων επαγγελματιών και βιοτεχνών και αναφορικά μ ε το ΟΑΕΕ θα υπάρξει πλέγμα μέτρων :
Μεταξύ αυτών θα είναι :
Η επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους καθώς και τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, με διακανονισμό, στην περίπτωση που υπάρχουν χρέη ακόμη και άνω των 20.000 ευρώ προς το Ταμείο.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των βιοτεχνών έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, εκτιμώντας ότι εάν το μέτρο εφαρμοστεί για δύο χρόνια και συμμετάσχουν περίπου 200.000 οφειλέτες, θα εισρεύσουν προς τον ΟΑΕΕ τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

Η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ και σε ελεύθερους επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμα χρέη, που καταβάλλουν δύο μηνιαίες εισφορές τον χρόνο.

Αναφορικά με την ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΕ, ο υπολογισμό της μηνιαίας δόσης στις ρυθμίσεις θα είναι ο προσδιορισμός της ως ποσοστού του διαθέσιμου ετήσιου εισοδήματος στο 20 ή 30%.

Πηγή: asfalisinet.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: