Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Χωρίς κατηγορία στις 26/02/2019

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

|> Από σήμερα ο ‘ΤΥΠΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ’ θα φιλοξενεί τις ειδήσεις των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, με τις κινήσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, με πλουραλισμό και σεβασμό στη δεοντολογία. Οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται αυτούσιες, αρκεί να μην δημιουργείται νομικό πρόβλημα…

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, ανακοινώθηκε:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης. Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης έδωσε το παρών» στην ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού – Φυσιολατρικού – Κοινωνικού  Συλλόγου Πειραιά «Φοίβος», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στα Καμίνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, σε σύντομο χαιρετισμό του,  ευχήθηκε να συνεχίσει να αναπτύσσει ο «Φοίβος» πολύπλευρη δραστηριότητα στην πόλη.  Επιπλέον, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι οι σύλλογοι επιτελούν ένα σημαντικό ρόλο στον Πειραιά  και πρόσθεσε: «Επειδή ζούμε στην εποχή των συνεργειών, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι σύλλογοι στον Πειραιά συνεργάζονται μεταξύ τους. Έχουμε αξιόλογους φορείς και συλλόγους στην πόλη και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες». Ο κ. Δήμαρχος, επεσήμανε  πως το 2019 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον Πειραιά και πως κάθε χρόνο ο Πειραιάς θα προοδεύει όλο και περισσότερο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε επίσης στην ετήσια Χοροεσπερίδα της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ

Από το γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα, ανακοινώθηκε:

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας και ενημερώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου για τις συνθήκες, το δυναμικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θέματα:

  • Η ανάγκη της επέκτασης με νέες κτιριακές δομές και ξενώνα συνοδών ασθενών και ασθενών του τελικού σταδίου. Ο Νίκος Μπελαβίλας εξήγησε πως ο χώρος υπάρχει, η δυνατότητα υπάρχει: «Αν αυτή τη στιγμή, προωθούμε την ίδια ακριβώς ιδέα στην Αθήνα με τις Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας για το Άγιος Σάββας, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε και στον Πειραιά». Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο οποίος επέλεξε από σεβασμό στους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό να μην επισκεφθεί τις κλινικές όπως είναι το σύνηθες, σημείωσε πως «έχουμε βιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο τι σημαίνει καρκίνος-συγγενείς μας, αγαπημένοι μας, φίλοι μας ταλαιπωρήθηκαν και σώθηκαν ή χάθηκαν. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε για τις όσο πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και των συγγενών της “επάρατου νόσου”. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για αυτό».
  • Το νοσοκομείο ασφυκτιά κυκλοφοριακά. Η κίνηση των ασθενοφόρων, οι γιατροί και το προσωπικό, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Επομένως η επέκταση καλών λεωφορειακών γραμμών, του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς, η απελευθέρωση των κύριων οδών προς το «Μεταξά» από την παράνομη στάθμευση, και η κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου χώρου 400-500 θέσεων οχημάτων για τις νοσοκομειακές ανάγκες ήταν η πρόταση που διατυπώθηκε αναλυτικά στη διοίκηση του Μεταξά.

Ο Νίκος Μπελαβίλας δεσμεύθηκε πως τα κρίσιμα δύο αυτά ζητήματα θα μεταφερθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας!

Στην συνάντηση συμμετείχαν η ομάδα της Υγείας του «Πειραιάς για Όλους» με τους γιατρούς Νίκο Καρβούνη, πρώην διοικητή του νοσοκομείου, Μιχάλη Ζάβιακα, Τάκη Βουτυράκο και τη δημοτική σύμβουλο Βάνα Μελά ενώ από την πλευρά  της διοίκησης: ο  Διοικητής Γιώργος Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Πλατανισιώτης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παυλος Σαχάρωφ, η Πρόεδρος, ο Ταμίας και το Μέλος του ΔΣ, Ρεβέκκα Ψαράκη, Αντώνης Αποστολόπουλος και Θωμάς Κατσικάρος αντίστοιχα.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

Από το γραφείο Τύπου της Κ.Ο. του ΚΚΕ Πειραιά, ανακοινώθηκε:

Περιοδεία πραγματοποίησαν το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου στο Ηλεκτρολογείο και στο Γκαράζ των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου Πειραιά, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Στο Ηλεκτρολογείο του Δήμου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πολιτική υποβάθμισης της Υπηρεσίας που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή, η οποία «έστρωσε το έδαφος» για την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του τομέα ηλεκτροφωτισμού. Ουσιαστικά ακολουθήθηκε μια πολιτική σκόπιμης υποβάθμισης της Υπηρεσίας, για να παρουσιαστούν οι επίδοξοι ιδιώτες-εργολάβοι ως «σωτήρες» στα μάτια του πειραιώτικου λαού. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Τμήμα Ασφαλτοποιίας, με τους ελάχιστους εργαζόμενους να γίνονται «λάστιχο» προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ενός τεράστιου Δήμου.

Στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι στην Υπηρεσία εργάζονται λιγότεροι από 70 εργαζόμενοι, τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις είναι πάνω από 300. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε ηλικίες συνταξιοδότησης και προωθείται σταθερά η αντικατάσταση των μόνιμων εργαζομένων από συμβασιούχους. Στην ουσία έχει διαμορφωθεί μια αφόρητη κατάσταση, όπου ελάχιστοι εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας χιλιάδων κατοίκων.

Τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών είναι πάγια κατεύθυνση που τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση καθώς και οι Δημοτικές Αρχές σε όλη την Ελλάδα. Η Δημοτική Αρχή Πειραιά είναι η παράταξη που εκφράζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά, έχοντας ήδη προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του τομέα ηλεκτροφωτισμού, ενώ με μαθηματική ακρίβεια ακολουθεί ο τομέας της διαχείρισης απορριμμάτων.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που στα ταμεία του Δήμου εισρέουν μεγάλα ποσά απ’ το ύψος των ανταποδοτικών τελών, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν υψηλής ποιότητας δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Οι επενδύσεις στον ηλεκτροφωτισμό θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από το Δήμο και όχι μέσω ιδιώτη, ώστε το όποιο όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας να επέστρεφε απευθείας στους δημότες.

Η προώθηση των εργολάβων και η αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού από συμβασιούχους και «εργολαβικούς», εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια να καταργηθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία, ώστε να έχουν εργαζόμενους φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η αγανάκτηση και ο φόβος των εργαζομένων να εκφραστεί στην κάλπη, να τιμωρηθούν οι παρατάξεις που από τη μία στηρίζουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και, από την άλλη, εντατικοποιούν την εργασία, ενώ δεν συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική, αποδεχόμενοι στην πράξη το άθλιο καθεστώς προσλήψεων συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δυναμώσουν τους αγώνες και να μη στέκονται στη «βουβή» αγανάκτηση. Να δυναμώσουν στις 26 Μάη παντού το ΚΚΕ, τη μόνη φωνή που στέκεται με συνέπεια δίπλα τους, που αποτελεί το αποκούμπι τους.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ

Από το γραφείο Τύπου του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γρηγόρη Δεμέστιχα, ανακοινώθηκε:

Με πίστη και προσήλωση στην αγωνιστική κληρονομιά που διέπει το συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά», κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Γρηγόρη Δεμέστιχα, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στους δρόμους της πόλης. Αποδεικνύοντας τη διαρκή και αδιάλειπτη παρουσία των Εθνικιστών σε κάθε πτυχή της Πειραϊκής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, οι συναγωνιστές «όργωσαν» τις γειτονιές του Χατζηκυριάκειου και της Καλλίπολης, διανέμοντας τεράστιο όγκο ενημερωτικού υλικού, αλλά και φυλλάδια με τις αρχές και το πρόγραμμα της «Ελληνικής Αυγής». Παράλληλα, οι συναγωνιστές επισκέφθηκαν την τοπική Λαϊκή Αγορά της Καλλίπολης, όπου και υπήρξαν συζητήσεις με πολίτες, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα δεκάδες προβλήματα που μαστίζουν το σύνολο των Πειραιωτών.

Αξιοσημείωτη όμως ήταν και η αποδοχή του κόσμου, που σε κάθε ευκαιρία έσπευδε να λάβει ενημερωτικό υλικό, να γνωρίσει και να συνομιλήσει, τόσο με τον επικεφαλής όσο και με στελέχη του συνδυασμού. Φυσικά, αυτή η κοινωνική αποδοχή είναι που τρομάζει τόσο πολύ το «συνταγματικό τόξο», με τις εκλογές να πλησιάζουν. Ενώ είναι η ίδια αποδοχή, αυτή που ενδυναμώνει και «κινεί» τον πολιτικό μας Αγώνα.

Οι γειτονιές του Πειραιά χτυπήθηκαν βάναυσα τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από τη συνεπικουρούμενη, από τις αντεθνικές κυβερνήσεις, εγκληματικότητα και παραβατικότητα των λαθρομεταναστών. Ακολούθως, ένα σύνθημα ακούγεται όλο και περισσότερο και αντηχεί σε κάθε γωνιά του Πειραιά, μέρα με την ημέρα. Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: