Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνής διαγωνισμός ποίησης για παιδιά από ΕΕΛΣΠΗ-ΟΔΕΓ-Νόστος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/02/2022

Αφορμή προκήρυξης η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και αφορά ηλικίες 8-16 ετών, από Ελλάδα, Κύπρο και όπου αλλού υπάρχει ομογένεια

ΑΠΕ-ΜΠΕ |> Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης “Βάιος Φασούλας” (φωτό) για παιδιά, προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση “Νόστος” της Αργεντινής, τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών και του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).

Ο διαγωνισμός, που προκηρύσσεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 8 έως 16 ετών, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια και οι γλώσσες στις οποίες μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους είναι η ελληνική, η αγγλική και η ισπανική.

Την ερχόμενη Κυριακή 20/2, στις 3μμ, θα γίνει, διαδικτυακά, η επίσημη ανακοίνωση του διαγωνισμού, παρουσία του γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη (σ.σ. ο ακριβής σύνδεσμος της εκδήλωσης: https://meet.google.com/iav-iwye-mnr ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ Χριστίνα Τσαρδίκου, θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Ένωσης ο 14χρονος Δημοσθένης Δεσποτίδης, ο οποίος έχοντας βραβευτεί σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, κυκλοφόρησε πέρυσι την πρώτη του ποιητική συλλογή (στα ελληνικά και τα αγγλικά), με τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου». Μάλιστα, ο Δημοσθένης θα απευθύνει κάλεσμα (σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά) σε όλα τα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα του εκλιπόντα προέδρου της ΕΕΛΣΠΗ Βάιου Φασούλα, ο οποίος έφυγε πέρυσι από τη ζωή, ανήμερα των γενεθλίων του, στις 14 Φεβρουαρίου, νικημένος από τον καρκίνο.

Οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού
ποίησης για παιδιά
που προκηρύσσει η ΕΕΛΣΠΗ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, σχετιζόμενο με την Ελλάδα, την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

2. Το περιεχόμενο των ποιημάτων αξιολογείται από επιτροπή της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. με κριτήριο τη λογοτεχνική ποιότητα.

3. Το ποίημα, με τίτλο, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 50 στίχους. Κατατίθεται ηλεκτρονικά, σε αρχείο pdf ή Word. Θα καταγράφεται: το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα δημιουργού και ο τίτλος του έργου. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι Times New Roman, μέγεθος 12 (με διάστημα 1,5 εκ.).

4. Σε ένα άλλο ξεχωριστό αρχείο θα σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία του συμμετέχοντα δημιουργού (το ψευδώνυμο, το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, η χώρα, τα τηλέφωνα, η ταχυδρομική διεύθυνση, το σχολείο φοίτησης, email επικοινωνίας).

5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, από 8 έως 18 ετών, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

6. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο ποίημα ανέκδοτο, το οποίο να μην έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

7. Τα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση eelspi2021@gmail.com

8. Στο θέμα του email θα καταγράφεται: 1 ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΒΑΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

9. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών ορίζεται η 15η Φεβρουαρίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Μαΐου 2022. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή.

10. Τα πέντε καλύτερα έργα θα βραβευτούν με δίπλωμα και μετάλλιο. Επίσης θα δημοσιευθούν σε μια ειδική ψηφιακή Ποιητική Ανθολογία.

11. Η μη συμμόρφωση με τους παραπάνω όρους συνεπάγεται αυτόματα αποκλεισμό από τη διαδικασία. Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού.

> Περισσότερες πληροφορίες: eelspi2021@gmail.com.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: