Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύριο η συζήτηση για την προβλήτα ΙΙΙ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 08/09/2014

Αύριο Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί, σε δεύτερο βαθμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η αίτηση αναίρεσης της ΣΕΠ (Cosco) για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, που έκρινε προχθές ότι δεν είναι σύννομος ο «Φιλικός Διακανονισμός» μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, για την κατασκευή του δυτικού μέρους της προβλήτας ΙΙΙ.

Διαδικαστικά υπάρχει επιπλέον ένα ακόμη στάδιο εκδίκασης και τέλος η Ολομέλεια. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την απόφαση αυτή, αποδέχεται τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων. Πρόσφατα οι εκπρόσωποί τους κατέθεσαν και νέα στοιχεία, με γνωμοδοτήσεις νομικών.

Σημειώνεται ότι, εκτός από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει και η εκκρεμότητα της έρευνας που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο του «Φιλικού Διακανονισμού» είναι σύμφωνο με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση, που υπολόγιζε από τα τέλη του Ιουλίου ότι όλες οι εκκρεμότητες είχαν κλείσει, επιδιώκει τώρα το -όσο το δυνατόν συντομότερα- το κλείσιμό τους.

Αυτή η επιδίωξη υπάρχει επειδή η Cosco έχει θέσει ως προαπαιτούμενο στοιχείο την έγκριση του «Φιλικού Διακανονισμού» προκειμένου να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. Η υπόθεση έχει μέλλον…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: