Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύριο στα Μελίσσια η κηδεία του πρ. υπουργού και βουλευτή Ν. Αθανασόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/05/2016

Έφυγε στα 93 του…

Αύριο Τετάρτη στις 12 μ., στο νεκροταφείο των Μελισσίων κηδεύεται ο Νίκος Αθανασόπουλος. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και τέως αντιεισαγγελέας Εφετών, άφησε την τελευταία του πνοή το M. Σάββατο, σε ηλικία 93 ετών.

Ο Νίκος Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1923 στο Νεοχώρι Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Πατρών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών.

Ως αντεισαγγελέας Πρωτοδικών χειρίστηκε από κοινού με τον Χρήστο Σαρτζετάκη την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη το 1963.

Ο Ν. Αθανασόπουλος εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981, 1985 και στην περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές 1993. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (1985-1986).

Το 1991 καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο του καλαμποκιού». Μετά την αποφυλάκισή του, επανεξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών (1993), ενώ συνέχισε τη μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2012. Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Αγγελάκη. Απέκτησε δύο γιους, τον Ανδρέα και τον Άγγελο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Μελισσίων στις 12 μ. της Τετάρτης και η οικογένειά του θα επιθυμούσε αντί στεφάνου τα χρήματα να πάνε στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος.

Απάντηση