Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

 Σήμερα στις 11:30’ το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Καλατζή – Έφυγε χθες στα 68 του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/08/2023

ΕΣΗΕΑ: Ήταν μαχητικός και διεκδικητικός και προσπαθούσε πάντοτε να προσφέρει ανιδιοτελώς και να βοηθά κάθε δημοσιογράφο

|> Σήμεραστις 11:30 πμ στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία, για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καλαντζή, που έφυγε προχθές σε ηλικία 68 ετών, μετά από μία άνιση μάχη με την επάρατο. Η ταφή του θα γίνει στη Φιλοθέη Φωκίδα, που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του και παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων να γίνει κατάθεση ποσών στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Δημήτρης Καλαντζής, εκτός από αξιόλογος δημοσιογράφος και δάσκαλος στον χώρο, υπήρξε – κατά κοινή ομολογία – υπόδειγμα συναδέλφου και πάντα πρόθυμος να συμπαρασταθεί σε πρόβλημα συναδέλφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον Δημήτρη Καλαντζή (του Θεοδώρου) και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Ο Δημήτρης Καλαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο τον Ιούνιο του 1974. Ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε από το 1976 ως ανταποκριτής στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», στην ίδια πόλη. Παίρνοντας το πτυχίο, το 1981, γύρισε στην Αθήνα για να εργασθεί ως ανταποκριτής των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Το 1984 προσελήφθη στην εφημερίδα «Γνώμη», ενώ από το 1985 ανήκε στο οικονομικό επιτελείο των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», ως υπεύθυνος του βιομηχανικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ.

Τον Νοέμβριο του 1989 ανέλαβε το οικονομικό ρεπορτάζ στο «Mega Channel». Εργάστηκε, επίσης, ως διευθυντής ειδικών εκδόσεων το 1993 στην εφημερίδα «Ημερησία» και τρία χρόνια αργότερα στην αντίστοιχη θέση στην «Ναυτεμπορική».

Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε αρχισυντάκτης στην τηλεόραση του Sky – Alpha. Στην συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ Online και τέλος, μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 2012, εργάστηκε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Μετά τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε επί εννέα χρόνια εκπρόσωπος των συνταξιούχων δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΑ, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 μετείχε στον Ελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.

Εκλεγμένος και στις δύο θέσεις από μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων ο Δημήτρης Καλαντζής παρέμεινε ενεργός, μαχητικός και διεκδικητικός έως το τέλος του βίου του. Προσπαθούσε πάντοτε να προσφέρει ανιδιοτελώς και να βοηθά κάθε δημοσιογράφο.

Σεμνός, σοβαρός και αποτελεσματικός θα μείνει στη μνήμη όλων μας για τη συναδελφικότητα και την προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά τους οικείους του και τον αποχαιρετά με οδύνη.

Απάντηση