Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/12/2021

Αύριο Τρίτη στις 8 μμ με ελεύθερη είσοδο – Συμπράττουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο

|> Μουσικές και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά, την οποία συνδιοργανώνουν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και το Δημοτικό Θέατρο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 21/12, στις 8 μμ, στην κεντρική σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης”, του Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές“.

> Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου (www.viva.gr ).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση στην οποία συμπράττουν η Παιδική Χορωδία υπό την διδασκαλία της Ματθαίας Σπιταδάκη, το φωνητικό σύνολο του ΠΜΚΠ “Φωνές Γυναικών” υπό την επίβλεψη της Αντιγόνης Κερετζή, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, καθώς και οι σπουδαστές Νάντια Ζαχούρ και Χαρά Τσιγαρίδα, από την τάξη Μονωδίας της σοπράνο Μαρίτας Παπαρίζου του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν η Μαρία Γκόλγκαρη (καθηγήτρια του ΠΜΚΠ) και η Μαριάννα Κακαβά (απόφοιτος του ΠΜΚΠ).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη, θα “ταξιδέψει” τους παρευρισκόμενους με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα συμπράξει στο τραγούδι η Ματθαία Σπιταδάκη (καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης και ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου, Ιωάννης – Σέργιος Μαγιάτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα που ορίζονται  για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Απάντηση