Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βασίλης Κορκίδης: “Το τέλος των εκλογών σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας τετραετίας”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 27/06/2023

Συλλυπητήριο μήνυμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για την απώλεια του τ. βουλευτή Παναγιώτη Μελά

|> Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, δήλωσε:

«Η επόμενη μέρα της νέας τετραετίας διακυβέρνησης της Ελλάδας ξεκινά με πολλές προσδοκίες από τους πολίτες και μεγάλες ευθύνες για τους πολιτικούς της κυβέρνησης, αλλά και της πολυκομματικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία και, προσωπικά, ενός μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πολιτική της υπευθυνότητας, του προγράμματος και των έργων υπερίσχυσε εκείνης του λαϊκισμού, της εχθροπάθειας και της δημαγωγίας. Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής εντολή του ελληνικού λαού σε μία αυτοδύναμη και πολυσυλλεκτική κυβέρνηση να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και να σχεδιάσει την επόμενη τετραετία της χώρας. Οι Έλληνες, γνωρίζοντας πως είμαστε ακόμα “στα μισά του δρόμου” για την επίτευξη της επιθυμητής ευημερίας, επιλέξαμε για την επόμενη μέρα την αισιοδοξία, τη δημιουργία, την εργασία και την προκοπή. Η αγορά ξαναψήφισε σταθερότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και συνέχεια. Το τέλος των εκλογών διαδέχεται η επόμενη μέρα, που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας τετραετίας. Είναι ώρα να επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική πρόοδος μέσω κοινών δράσεων με βασικούς στόχους, να εξαλειφθούν τα εμπόδια στην αγορά, να βελτιωθούν οι συνθήκες αμοιβών και εργασίας. Είναι ώρα αξιοπρεπών συντάξεων, καλύτερης διαβίωσης και ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι ώρα να ενισχυθεί η οικονομία και να διασφαλιστεί μια αρμονική ανάπτυξη με περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με την άρση των γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών που στο παρελθόν ανέστειλαν τις παραγωγικές επενδύσεις. Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να βάλει ψηλά στις προτεραιότητές της, τους νέους και τους μικρομεσαίους. Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει μπροστά, έχοντας την ισχυρή εντολή του λαού να οδηγήσει τη χώρα στη συνολική αναβάθμιση και ανάπτυξη. Είναι ώρα να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση της χώρας μας, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Είναι η ώρα της Ελλάδας μας!».

Ανακοίνωση ΕΒΕΠ για την απώλεια του Παναγιώτη Μελά

Εξ άλλου από το γραφείο Τύπου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, εκδόθηκε ανακοίνωση για την απώλεια του Παναγιώτη Μελά, η οποία αναφέρει:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά αποχαιρετά με θλίψη ένα προβεβλημένο στέλεχος της Πειραϊκής κοινωνίας και πρώην Βουλευτή της Ν.Δ., τον Παναγιώτη Μελά.

Ο εκλιπών διετέλεσε βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α´ Πειραιά από το 1994 έως και το 2009 και από το 2010 έως το 2015. Θήτευσε, επίσης, ως πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ιατρών Πειραιά της παράταξης της Ν.Δ. και ως αντιπρόεδρος, αρχικά του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, και, κατόπιν, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ξεχώρισε σε όλη την πορεία του για την ανθρώπινη προσφορά του, τα δημοκρατικά του ιδεώδη, για το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, γνωρίζοντας το μεγάλο κενό και την έκταση της οδύνης που καταλείπουν τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα, εξέφρασαν προς τους οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους για την απώλεια».

Απάντηση