Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βιβλίο-αποκάλυψη της Κικής Σεγδίτσα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Χωρίς κατηγορία στις 19/12/2014

«…Έχει πια ξημερώσει όταν φτάνει στο σπίτι της. Με αργές κινήσεις βγάζει τα ρούχα της και πέφτει κατάκοπη για ύπνο. Μάταιη προσπάθεια. Την αναστατώνει η εικόνα αυτού του άντρα που κάνει την καρδιά της να χτυπάει τρελά, όπως ποτέ άλλοτε δε συνέβη. Οι καυτές ματιές που αντάλλαξαν, εξακολουθούν να την αναστατώνουν και μια φράση ριζώνει στο είναι της… Μια τόση δα φρασούλα… “Αυτός είναι!” Δεν μπορεί να εξηγήσει την πεποίθησή της, πως αυτός ο μελαμψός άντρας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Πως η εικοστή εβδόμη Νοεμβρίου του χίλια εννιακόσια εβδομήντα έξι, θα είναι σφραγίδα μιας ένωσης…»

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το συναρπαστικό βιβλίο της Κικής Σεγδίτσα «Σπασμένα Καράβια».

Ένα βιβλίο-μαρτυρία, με σκηνές από την αυστηρά προσωπική ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπως τις έζησε η Κική Σεγδίτσα με την άλλη στενή φίλη της Αλίκης, την Μουμού Ηλιοπούλου.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο της Κικής Σεγδίτσα επικεντρώνεται στις σχέσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο (Κόκο) Ηλιάδη και αποκαλύπτεται πώς έγινε ο κρυφός γάμος τους.

Το «Σπασμένα Καράβια», αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό ιστορικό στοιχείο για την ζωή της μεγάλης Ελληνίδας σταρ, καθώς είναι γραμμένο, από μία μαστόρισσα του γραπτού λόγου, όπως είναι η δασκάλα του ρεπορτάζ Κική Σεγδίτσα, η οποία τύγχανε να ήταν στενή και πιστή της φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Το βιβλίο «Σπασμένα Καράβια, Α. Βουγιουκλάκη – Γ.Ηλιάδης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Βεργίνα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: