Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βρεττάκος: Χρονοδιάγραμμα για απομάκρυνση του Oil One, του Τσιμεντάδικου και των ΕΛΠΕ

Περιβαλλον στις 12/06/2018

Να αποσυρθεί το «άρθρο 70» 

|> Ανάστατος ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με το «άρθρο 70» που φρενάρει την απεγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων και ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, κάνει σήμερα την παρακάτω δήλωση:

Μέσα από ακόμη μία νομοθετική πρωτοβουλία που κινείται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η χώρα εδώ και μια δεκαετία, ξεφύτρωσε τελευταία και το «άρθρο 70».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Πατώντας στους αγώνες των ανθρώπων και της Δημοτικής Αρχής, η σημερινή κυβέρνηση άλλαξε με θετικό τρόπο τις χρήσεις γης στην περιοχή των Λιπασμάτων. Καμία νέα βιομηχανική εγκατάσταση δεν μπορεί να εγκατασταθεί και όσες βρίσκονται στον χώρο θα έπρεπε μέσα σε 12 χρόνια να απομακρυνθούν.

Τι περιμέναμε

Μέσα από μία νομοθετική πρωτοβουλία, ο χρόνος μετεγκατάστασης να μειωθεί. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε τώρα να επεκτείνεται.

Τι μας λένε λοιπόν

Ότι η πόλη πρέπει να ζει για τα επόμενα 20 χρόνια με την Oil One και το Τσιμεντάδικο, μέσα στις αυλές των σπιτιών μας, γεγονός που θα έχει  ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των παιδιών μας και το περιβάλλον.

Τι τους λέμε εμείς…

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα το αποτρέψουν. Το «άρθρο 70» θα αποσυρθεί. Απαιτούμε σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του Τσιμεντάδικου και των δεξαμενών των ΕΛΠΕ. Αυτό απαιτεί το μέλλον της πόλης και οι δημότες της. Όποιος και όποια δεν είναι μαζί μας σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα θα είναι απέναντί μας.

Απάντηση