Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βυθοκορήματα στην θάλασσα και τον αέρα της Πειραϊκής

Εν Δημω,Περιβαλλον στις 28/07/2021

Καταγγελία του “Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής” συζητείται σήμερα κατεπειγόντως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

|> Με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, θέμα για τα έργα της COSCO στην Πειραϊκή. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το “Παρατηρητήριο της Πειραϊκής”, όπου καταγγέλλεται:

«Συνεχίζει η COSCO να διασκορπίζει ι τοξικά βυθοκορήματα στην θάλασσα και τον αέρα της Πειραϊκής υπό το αδιάφορο βλέμμα του Λιμεναρχείου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής». Και στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ως κατεπείγον εισηγείται το θέμα του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Πειραϊκής στο μεθαυριανό περιφερειακό συμβούλιο, 28/7/2021 η «Οικολογική Συμμαχία”. Μετά από καταγγελίες και φωτογραφικό υλικό του «Παρατηρητηρίου Πειραϊκής», όπου εμφανίζεται η συνεχής διασπορά των βυθοκορημάτων στην θάλασσα και στον αέρα κατά τη διαδικασία πλήρωσης των τσιμεντοκιβωτίων. Η όλη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτελείται σε απόσταση 300 μέτρων από την παραλία λουομένων (Καλαμπάκα) και από τα καταστήματα εστίασης της Πειραϊκής, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειωτέον, ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί περίπου 30.000 κυβικά μέτρα άκρως επιβαρυμένων βυθοκορημάτων από τα ναυπηγεία Περάματος στα κεσόν και μεγάλο μέρος τους έχει διασπαρθεί στο περιβάλλον…

Γίνεται σαφές ότι η εταιρεία ΤΕΚΑΛ δεν συμμορφώθηκε ούτε στο ελάχιστο παρά το καταδικαστικό πόρισμα της αυτοψίας ούτε καν απολογήθηκε μέσα στο 10ημερο διορίας , όταν εκλήθη από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος να απολογηθεί μετά την αυτοψία τους(6/7/2021). Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής με τη σιωπηλή ανοχή τους επιτρέπουν να διαπράττεται το έγκλημα εις βάρος της υγείας και του περιβάλλοντος των κατοίκων της Πειραϊκής.

Ανάλογη είναι και η στάση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το σκάφος του λιμενικού περνάει μπροστά από αυτήν την ρυπογόνα διαδικασία, αρμενίζοντας αμέριμνα, ενώ είναι πάντα πρόθυμο να εφοδιάσει την εταιρεία με βεβαιώσεις ορθής πρακτικής .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για πολλοστή φορά μέσα στο τρέχον έτος, καλείται από την παράταξη της Οικολογικής Συμμαχίας να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της Πειραϊκής αλλά προσκρούει πάντα στις δικαιολογίες των μεγάλων παρατάξεων που προβάλλουν δικαιολογίες τύπου «ολοκληρωμένης συζήτησης συγχρόνως με την ΣΜΠΕ», μεταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την κατεπείγουσα αντιμετώπιση της καταπάτησης των περιβαλλοντικών όρων σε αόριστες καλένδες. Δυστυχώς ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί Πειραιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι που συναινούν με την ψήφο τους στην διαιώνιση του Πειραϊκού εγκλήματος.

Απάντηση