Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άμεση βοήθεια ζητείται από το ΕΒΕΠ για τις 2.434 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία

Χωρίς κατηγορία στις 17/11/2017

Με επιστολές Κορκίδη

|> Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης, με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε. Αχτσιόγλου, την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Ι. Βασιλείου, καθώς και τους δημάρχους, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για τη βοήθεια των πληγεισών από τη θεομηνία νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με γνώμονα την ανάγκη να ανακουφιστούν οικογένειες και να διασωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ευχαρίστησε τις γυναίκες και άνδρες της Πυροσβεστικής για τις γενναίες προσπάθειες τους και παρακάλεσε την ΕΛ.ΑΣ να ενισχύσει τη φύλαξη σε εγκαταλειμμένα σπίτια και καταστήματα για να αποφευχθεί το πλιάτσικο από ασυνείδητους.

Παράλληλα, επικοινωνεί με όλες τις επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης του ΕΒΕΠ για την καταγραφή και την αποτύπωση του μεγέθους των ζημιών, το κόστος και τον χρόνο αποκατάστασης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις της Δ. Αττικής και του Πειραιά, προσφέρθηκαν να διαθέσουν προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και οχήματα για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των πληγέντων συναδέλφων τους.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ επιχειρήσεις που επλήγησαν, είναι 2.434.

Ανά δραστηριότητα: Εμπορικές 160, Μεταποιητικές 514, Υπηρεσιών 640, Επαγγελματικές 1018 και διάφορες 100.
Ανά δήμο: Μεγαρέων 405, Μάνδρας 252, Ασπροπύργου 786, Μαγούλας 116, Ελευσίνας 780 και Νέας Περάμου 95.

Για επικοινωνία με το ΕΒΕΠ: 210.4170529 – 210. 4179480 – E-mail: evep@pcci.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: