Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γαλλικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις των μεταρρυθμίσεων

ΕΛΛΑΔΑ στις 05/03/2015

Φοροδιαφυγή, διαφθορά, φορολογικό και δημόσια διοίκηση τα θέματα συζήτησης Σταθάκη με Γάλλο πρέσβη

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας , Jean Loup Kuhn-Delforge, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο φορολογικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο Γάλλος πρέσβης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και ζήτησε από τον κ. Σταθάκη να τον ενημερώσει σχετικά με τις επερχόμενες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι υπέρ των ποιοτικών και όχι των ποσοτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, με την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά σχεδιασμένες και θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω και με προσοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όπως ανέφερε είναι σημαντικό να αγκαλιάσει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και να δεσμευτεί για την όσο το δυνατόν πιο αρμονική επίτευξή τους.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: