Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 126 ετών λειτουργίας του Γηροκομείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/10/2017

Παρουσία Σεραφείμ – Μώραλη

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 126 ετών λειτουργίας, προσφοράς και αγάπης  του Γηροκομείου Πειραιά.

Η επέτειος αυτή εορτάστηκε με συναυλία της λυρικής καλλιτέχνιδας Όλγας Βενέτη  και της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καθώς και με την προβολή αφιερωματικού video της ιστορίας του Ιδρύματος.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αμέσως μετά την προβολή σχετικού video – αφιερώματος των 126 ετών, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε  σε όσους διακόνησαν αυτά τα 126 χρόνια το χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς καταθέτοντας την αγάπη, την φροντίδα και την ομορφιά της ψυχής τους, ενάντια στον ατομικισμό και τον εγωισμό. Σε όσους «ως πρόταγμα της ζωής τους, ύψωσαν το ανθρώπινο πρόσωπο και διακόνησαν φιλάνθρωπα, ταπεινά αλλά τόσο δυναμικά τον άνθρωπο στην τόση του ανάγκη».

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ιδιαίτερη αναφορά και ξεχωριστή τιμή απέδωσε στην Ελισσάβετ Φωτεινέλλη – κριτικού, επίτιμο μέλος της Εφορείας του Ιδρύματος και μεγάλη δωρήτρια, η οποία συνεχίζει το έργο προσφοράς που ξεκίνησε πριν χρόνια με τον μακαριστό σύζυγό της.

Στην εκδήλωση, από τον δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καρβουνάς, η δημοτική σύμβουλος Πασχαλίνα Καλαγιά και  ο γ.γ. του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Απάντηση