Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιάννης Σπυράκης: Δήμαρχε ο Πειραιάς δεν κάνει να γίνει… Καζαμπλάνκα!

Χωρίς κατηγορία στις 23/11/2015

Επιστολή διαμαρτυρίας

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προςε τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο τ. αντιδήμαρχος Γιάννης Σπυράκης, διαμαρτυρόμενος για την φύτευση εκατοντάδων φοινίκων. που μετατρέπουν τον Πειραιά σε… βορειοαφρικανική πόλη!

Στην επιστολή του ο κ. Σπυράκης, αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας παρατηρούμε την απόπειρα αλλαγής του χαρακτήρα και του χρώματος της πόλης μας.

Αναφέρομαι στην χωρίς πρόγραμμα-μελέτη προσαρμογής στο γενικότερο αστικό περιβάλλον αθρόα φύτευση πανύψηλων αφρικάνικων φοινίκων στο λιμάνι αλλά και σε κεντρικά σημεία του Πειραιά.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο Πειραιάς είναι μεν μεσογειακό λιμάνι αλλά αποτελεί τμήμα της Ευρώπης και όχι της Βορείου Αφρικής.

Το χρώμα που προσπαθείτε να δώσετε στην πόλη με αυτά τα φοινικόδεντρα που φυτεύσατε προσιδιάζει με εκείνο της Αλεξάνδρειας, του Σουέζ, της Λιβυκής Τρίπολης, της Βεγγάζης και της Βυρηττού.

Σ’ αυτή την κατηγορία θέλετε να κατατάξετε τον Πειραιά με την εμφάνιση αυτή; Χάθηκαν τα δέντρα της ελληνικής γης;

Δεν γνωρίζω αν συμβουλευτήκατε τους γεωπόνους , τους πολεοδόμους πριν προχωρήσετε στην αλλοίωση του προσώπου της πόλης μας.

Σκεφτείτε τους κινδύνους ατυχημάτων στις δύο κατευθύνσεις των κεντρικών λεωφόρων της πόλης μας (Τερψιθέα κ.λπ.) από την εγκατάσταση αυτή.

Δεν είναι καλύτερο με τα ποσά που διατίθενται για τους φοίνικες «τηλεγραφόξυλα» να κλαδευτούν τα δέντρα της πόλης μας; Ποιο είναι το πλέον απαραίτητο;

Ρωτήθηκαν οι Δημοτικοί και οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι για αυτή την πρωτοβουλία; Ρωτήσατε τους ιδιώτες εάν επιθυμούν να γίνει ο Πειραιάς Καζαμπλάνκα;

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζω πως είναι δύσκολο το έργο για κάποιον που έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως  μέλος της Διοίκησης προσωποπαγών Επιχειρήσεων να προσαρμοστεί σε διαδικασίες που απαιτεί ένας Δήμος.

Ως άνθρωπος που σε όλες τις τετραετίες που είχε την τιμή να υπηρετεί την πόλη μας ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας την ευθύνη του περιβάλλοντος, των κήπων και των δενδροστοιχιών, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν προχωρήσετε στην ριζική αλλαγή της εικόνας του Πειραιά. Ελπίζω οι φελάχοι και οι βεδουίνοι να αποτελούν μειοψηφία και να σταματήσει η αφρικάνικη εικόνα της πόλης πριν μας φέρετε και τις απαραίτητες καμήλες.

Διατελώ με τιμή,
Γιάννης Σπυράκης, τ. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κήπων και Δενδροστοιχιών.

 

Απάντηση