Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιατί σιωπά η ΝΔ και δεν απαντά στον Στέφανο Μάνο, σε όσα είπε στη “Δράση”;

Χωρίς κατηγορία στις 17/05/2016
Παρέμβαση μέσω του thepressroom.gr
mixelakis j

|> Γιάννης Μιχελάκης

|> «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει…». Οι στίχοι αυτοί του εθνικού μας ποιητή ταιριάζουν, νομίζω, «γάντι» στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ΝΔ τις προκλητικές δηλώσεις του Στέφανου Μάνου, που έγιναν στο συνέδριο της «Δράσης». Τι είπε ο πρώην αρχηγός των «Ταύρων» και άναψε φωτιές; Ότι η ΝΔ εγκαθίδρυσε στη χώρα «κρατική τυραννία» με «τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή-Παυλόπουλου». Έκλεισε μάλιστα την αναφορά του λέγοντας, ότι «κατανοεί την δυσκολία της ΝΔ να αναγνωρίσει το μοιραίο λάθος της».

Απ’ όσα είπε ο Στέφανος Μάνος στο συνέδριο, (σ’ αυτό, που λίγη ώρα μετά πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), με το μόνο που συμφωνώ είναι με το τελευταίο που ανέφερε. Ότι δηλαδή η σημερινή ΝΔ έχει δυσκολία να αναγνώρισει το μοιραίο αυτό λάθος. Γιατί φαίνεται ότι στη σημερινή ΝΔ κάποιοι πιστεύουν, ή θέλουν να πιστεύουν, ότι πράγματι η «κυβέρνηση Καραμανλη-Παυλόπουλου» εγκαθίδρυσε στη χώρα «κρατική τυραννία». Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ένοχη σιωπήαπό την Συγγρού, δύο 24ωρα μετά τις δηλώσεις Μάνου! Να μην έχει βγει κάποιος να πει τα αυτονόητα! Ποια αυτονόητα; Να τα αναφέρω μήπως και είμαι άδικος στην κριτική μου (βέβαια είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι τα στοιχεία υπάρχουν στο γραφείο Τύπου της ΝΔ και ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος τα γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι).

Τα πραγματικά στοιχεία
και όχι οι γνωστές σαχλαμάρες

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία και όχι με γνωστές σαχλαμάρες, που ακούστηκαν στο συνέδριο της παρέας των «Ταύρων», το 2004 υπηρετούσαν στο Δημόσιο 472.332 υπάλληλοι. Εξ αυτών οι 354.695 στην Κεντρική Υπηρεσία, οι 44.910 στα ΝΠΔΔ και οι 72.727 στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού.

Το 2009 υπηρετούσαν 530.589 υπάλληλοι, ήτοι 58.257 παραπάνω. Τις έκανε ο Παυλόπουλος; Μη βιάζεστε.

Εξ αυτών οι 33.500 προέρχονται απο εκείνους των οποίων οι ιδιωτικού δικαίου συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου κατ’ εφαρμογή του ΠΔ 164/2004. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Σημίτη (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή με το οποίο συνεργάστηκε ο Στέφανος Μάνος στις εκλογές του 2004, μην ξεχνιόμαστε), είχε κληροδοτήσει την ίδια χρόνια, το 2004, στην κυβέρνηση Καραμανλή περί τους 129.000 συμβασιούχους. Ομήρους με λίγα λόγια. Είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονταν έξω απο το υπουργείο του Παυλόπουλου, και έπαιζαν κάθε μέρα στα δελτία πρώτη είδηση.

Να θυμίσω ακόμα στη Συγγρού ότι η μετατροπή των 33.500 συμβάσεων Ιδ. Δικαίου σε αορίστου χρόνου έγινε υποχρεωτικά και με διαδικασία ΑΣΕΠ μολονότι δεν ήταν επιβεβλημένη από το Σύνταγμα, λόγω των προβλέψεων της Οδηγίας της ΕΕ του 1999. Η οποία εάν δεν εφαρμόζονταν θα είχε οδυνηρές οικονομικές συνέπειες, και γι ´αυτό εκδόθηκε το ΠΔ 164/2004 με το οποίο σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και μετά απο γνωμοδότηση του ΣτΕ μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, διότι «κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Κατά συνέπεια λοιπόν, μεταξύ 2004-2009 προσλήφθηκαν πρωτογενώς για την κάλυψη κενών, μέσω ΑΣΕΠ πάντα, 24.757 δημόσιο υπάλληλοι. Εκ των οποίων οι 10.000 στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού. Και φυσικά θα είναι πολύ ηλίθιος αυτός που θα πιστέψει ότι στο δήμο Τραχανοπλαγιάς προσέλαβε υπάλληλο… ο Παυλόπουλος! Αλλά το θράσος είναι το ατού των ηλιθίων κατά βάση. Οπότε δεν θα εκπλαγούμε…

Επισήμων στοιχείων
συνέχεια, (Συγγρού ακούς;)

Το 2004 υπηρετούσαν 128.963 συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί απο τις κυβερνήσεις Σημίτη(είπαμε, μην ξεχνιόμαστε, που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνεργάστηκε προεκλογικά ο κ. Μάνος, με τον διάδοχο του για την ακρίβεια, τον Γ. Παπανδρέου). Να γυρίσουμε όμως στα επίσημα στοιχεία. Από τους 128.963 συμβασιούχους οι 94.352 ήταν ορισμένου χρόνου, και οι 34.431 με σύμβαση έργου.

Το 2005 οι ορισμένου χρόνου ήταν 92.762 και οι έργου 36.106 (σύνολο 128.868), το 2006, 103.312 και 25.109 αντίστοιχα (128.421 σύνολο) το 2007 ήταν 118.513 (96.114 και 22.399 αντίστοιχα) ενώ το 2008 ηταν 96.819 (75.127 και 21.692 αντίστοιχα).

Πράγματι λοιπόν μέχρι το 2006 ο αριθμός των συμβασιούχων ήταν υψηλός, αν και ίσος με αυτόν επί Σημίτη. Γιατί όμως;

Διότι κατά τα τρία αυτά χρόνια ανανεώθηκαν υποχρεωτικά όσο διαρκούσαν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, οι προ του 2004 συμβάσεις εκείνων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί απο τις κυβερνήσεις Σημίτη. Δηλαδή, οι συμβάσεις που μετατράπηκαν τελικώς σε αορίστου χρόνου.

Γι’ αυτό μετά το 2007 έπεσαν αισθητά. Με λίγα λόγια για να καταλάβει ο καθένας: Οι π.χ. 100 τρίμηνες συμβάσεις, που ανανεώθηκαν σε τρία χρόνια 12 φορές, θεωρούνται από τον κ.Μάνο ως… 1.200 προσλήψεις από τον Παυλόπουλο. Ασχετα εάν αυτοί είχαν προσληφθεί απο το ΠΑΣΟΚ, (να μην ξαναπώ με ποιό κόμμα συνεργάστηκε το 2004 ο κ.Μάνος;). Κάπως έτσι στήθηκε το μεγάλο παραμύθι των «εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων απο τον Παυλόπουλο». Για να εξυπηρετείται, μέχρι σήμερα, το «σύστημα Σημίτη».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η συνεργασία του κ. Μάνου με το «σύστημα Σημίτη» κρατάει μέχρι σήμερα. Γιατί όπως αποδεικνύεται η χρησιμότητά του (του κ. Μάνου εννοώ) είναιανεκτίμητη. Κυρίως επειδή είναι σε θέση να πει το οτιδήποτε και να υποστηρίξει κάθε ακραία άποψη.

Αλλά αν αυτή είναι η δουλειά του κ. Μάνου, η δουλειά της ΝΔ ποιά πρέπει να είναι; Δεν πρέπει να φροντίσει να αποκαταστήσει την αλήθεια;

Αυτά είναι τα στοιχεία! Τα επίσημα στοιχεία! Θα βγει επιτέλους το γραφείο τύπου της Συγγρού και ο εκπρόσωπός του κόμματος να αποκαταστήσουν την αλήθεια;

Την αλήθεια, όχι για να δικαιωθεί ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος, αλλά για να δικαιωθεί η παράταξη, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί αυτό το κόμμα είναι πάνω από πρόσωπα.

Εκτός εάν κάτι χάνω. Εάν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και δεν πρέπει να πούμε την αλήθεια… Γιατί η αλήθεια μπορεί να χαλάει κάποιο μικροκομματικό μαγείρεμα.
Προσωπικά δεν το πιστεύω.

Μάλλον τα στοιχεία, που σας παρουσίασα αναλυτικά (και για αυτό ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες αν τους κούρασα με πολλούς αριθμούς), να βρίσκονται -ίσως- καταχωνιασμένα, ξεχασμένα ή αραχνιασμένα σε κάποιο συρτάρι και δεν τα βρίσκουν. Ελπίζω να βοήθησα τα παιδιά στο γραφείο τύπου της ΝΔ…

Απάντηση