Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο Θ. Δρίτσας για τη θαλάσσια συνεργασία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 01/11/2015

Από 5 έως 9/11

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, πρόκειται να επισκεφθεί την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το διάστημα 5-9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 2015.

Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης ήδη από τις αρχές του έτους,  ο κ. Δρίτσας θα παρέμβει ως κύριος ομιλητής στο φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι ομόλογοί του της Κύπρου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και το οποίο πραγματοποιείται στον κινεζικό λιμένα Xianmen στις 7-8 του μηνός.

Ο κ. Δρίτσας θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το 2015, η οποία θα γίνει στην πόλη Χianmen στις 7/11.

Ο υπουργός Ναυτιλίας θα συνοδεύεται από τον γ.γ. του υπουργείου δρ. Ιωάννη Θεοτοκά, καθώς και από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως είναι γνωστό, κατά την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Kegiang (19-21/06/2014) στην Αθήνα, το έτος 2015 ανακηρύχθηκε ως «Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας», υπογραμμίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: