Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το 1o Hardware Focused Incubator με πρόγραμμα πέντε εβδομάδων

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 13/03/2022

Για ιδέες απτών προϊόντων, προς μια γενική επαγγελματική κατάρτιση, το ειδικά διαμορφωμένο makerspace  της Odyssea και με βραβεία € 1.500

|> H Odyssea, AMKE με αντικείμενο την εργασιακή ένταξη συνανθρώπων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, συμπράττει με το The Cube Athens και την συμβουλευτική εταιρεία Roedel Realization για τη διοργάνωση του 1ου Hardware Focused Incubator στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει βρει πολλαπλές πηγές υποστήριξης στο πρόσωπο των θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί με στόχο την υποστήριξη των νέων. Οι περισσότερες από αυτές εστιάζουν στη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων, στην ανάπτυξη στρατηγικής ή τη βοήθεια με ζητήματα χρηματοδότησης.

Ωστόσο, πολύ λίγες από αυτές τις πρωτοβουλίες εστιάζουν στην ανάπτυξη απτών προϊόντων (product development). Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει το Hardware Incubator, που προέκυψε από την σύμπραξη της Odyssea, με το The Cube Athens και την εταιρεία συμβούλων Roedel Realization. Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε σε ομάδες με ιδέες απτών προϊόντων, προσφέροντάς τους μια γενική επαγγελματική κατάρτιση, ενισχυμένη από μια παράλληλη σειρά μαθημάτων που εστιάζουν στην ανάπτυξη φυσικών προϊόντων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 εβδομάδων, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια ανάπτυξης των προϊόντων τους στο Astrolab, το ειδικά διαμορφωμένο makerspace της Odyssea. Συνολικά, οι 12 ομάδες που θα επιλεγούν για να συμμετέχουν στο incubator θα ολοκληρώσουν έναν κύκλο 40 ωρών δωρεάν κατάρτισης και θα εξασφαλίσουν και 1 χρόνο επιπλέον mentoring. Στο τέλος της incubation period οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους και οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 1500 ευρώ. Και τονίζεται:

Το 1o Hardware Incubator έχει στόχο να βοηθήσει νέες ομάδες που έχουν μια ιδέα με επίκεντρο ένα απτό προϊόν, να περάσουν από το στάδιο της θεωρίας στο στάδιο της ανάπτυξης και δημιουργίας ενός πρωτότυπου προϊόντος και από εκεί στη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης γύρω από το προϊόν αυτό. Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική, μακροχρόνια ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων, σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό και πώς όλοι έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα, γι’ αυτό και η πρόσκληση του 1oυ Hardware Incubator είναι ανοιχτή σε όποιους πιστεύουν ότι έχουν μια αξιόλογη ιδέα και θα ήθελαν βοήθεια για να την υλοποιήσουν. Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του site της Odyssea με καταληκτική προθεσμία κατάθεσης την 31η Μάρτιου 2022“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: