Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κυκλοφοριακή αγωγή στα Εκπαιδευτήρια της ΙΜ Πειραιώς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/11/2022

Για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας ‘’Π. Μυλωνάς’’ και τον Δήμο Πειραιά

|> Δράσεις που αφορούσαν την υγεία και την κυκλοφοριακή αγωγή πραγματοποιήθηκαν χθες στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφαλείας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και με την μέριμνα των αντιδημάρχων Γρηγόρη Καψοκόλη και Δημήτρη Καρύδη.

Στόχος του προγράμματος είναι η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών και πραγματοποιήθηκε από ειδικούς η παρουσίαση θεμάτων οδικής ασφάλειας και η προβολή video. Διανεμήθηκε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των μαθητών επί θεμάτων οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέβησαν στην πλατεία Θεμιστοκλή στον Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση οδικής ασφάλειας. Δοκίμασαν τους προσομοιωτές ατυχήματος και με ειδικά γυαλιά αντιλήφθηκαν πώς συμπεριφέρεται ο οδηγός υπό συνθήκες κατανάλωσης αλκοόλ όπως επίσης και τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης οδηγώντας εντός ορίων ταχύτητας και φορώντας πάντα ζώνη ασφαλείας.

Και για την  υγεία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά για την προαγωγή της Δημόσια Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά υπεβλήθησαν σε ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο υγείας από διάφορες ιατρικές ειδικότητες. Στο ίδιο προληπτικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: