Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση-σταθμός για τον Πειραιά το μάζεμα των δικύκλων-σκελετών

Χωρίς κατηγορία στις 19/03/2022

Για την απελευθέρωση όσο θέσεων στάθμευσης και χώρων πεζοδρομίων – Καταγγελίες: Τηλ. 15110 ή μέσω  της εφαρμογής για κινητά PIREAPP

Τ/Π |> Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων  δικύκλων από τους δρόμους της πόλης, τα  οποία συχνά αποτελούν εστία μόλυνσης, πραγματοποιήθηκε προ ημερών από τη διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, με στόχο  την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης και χώρων πεζοδρομίων για τους πολίτες.

Αυτή η δράση του Δήμου Πειραιά, εκτός του ότι κρίνεται θετικότατη, μπορεί να θεωρηθεί και ως “ιστορική”, καθώς χρόνια τώρα ο Πειραιάς έχει γίνει “χαβούζα” για δίτροχα-“σκελετούς” και παρά την δυσφορία των κατοίκων ουδείς έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτό το πρόβλημα. Ο “Τύπος Πειραιώς” με φωτορεπορτάζ, είχε καταγγείλει την άσχημη αυτή κατάσταση, αλλά δεν υπήρξε οποιασδήποτε μορφής ανταπόκριση…

Μετά από αυτή την ενέργεια της διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, είναι πρέπον να δοθούν συγχαρητήρια στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα, με την προϋπόθεση ότι οι σχετικές δράσεις θα συνεχιστούν και πρωτίστως σε σημεία “βιτρίνες” του Πειραιά, όπως π.χ. είναι η παραλιακή της Καστέλλας, όπου η αυθαιρεσία “λάμπει” – τόσο που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες καταγγελίες και τηλεφωνήματα κατοίκων…

Σημειώνεται, ότι ο “Τύπος Πειραιώς” θα ενημερώνει με φωτογραφίες και διευθύνσεις την αρμόδια υπηρεσία και θα σταθεί αρωγός σε αυτή τη δημοτική δράση, όπως και σε κάθε άλλη που θα γίνεται για την καλυτέρευση λειτουργίας της πόλης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η υπηρεσία Καθαριότητας ελέγχει την πόλη για εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προχωράει στην απομάκρυνσή τους. Στη συνέχεια, σημείωσε: «Η πόλη μας έχει ανάγκη κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας, να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και να αποδώσουμε ζωτικό δημόσιο χώρο στους Πειραιώτες, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και τη μετακίνηση των πολιτών στον Πειραιά. Για τη Δημοτική Αρχή αποτελούν προτεραιότητα ενέργειες που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση  της καθημερινότητας των Πειραιωτών και στην εύρυθμη  λειτουργία της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις».  

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε: «Στην πόλη υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα δίκυκλα,  τα οποία είτε αποτελούν εστίες μόλυνσης  είτε καταλαμβάνουν παρανόμως θέσεις στάθμευσης είτε χώρους πεζοδρομίων. Η διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αρχικά καταγράφει όλα τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, κάνει επικόλληση όπως και στα αυτοκίνητα και έπειτα από δέκα ημέρες αν ο ιδιοκτήτης δεν τα απομακρύνει, τα απομακρύνουμε εμείς και τα αποδίδουμε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού».

 > Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο για εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα  στην περιοχή τους, τηλεφωνικά στην Γραμμή Καθαριότητας στον αριθμό 15110 ή μέσω της εφαρμογής για κινητά PIREAPP.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: