Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Για 26η χρονιά πραγματοποιούνται εφέτος τα ‘’Ευαγγελίστρια 2024’’ στον Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/03/2024

Τεσσαρακοστή με λειτουργικές, πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

|> Με την έναρξη της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αρχίζει, για 26η χρονιά, η σειρά λειτουργικών, πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με τον γενικό τίτλο ‘’Ευαγγελίστρια 2024’’.

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, η λειτουργική ζωή της Ενορίας εμπλουτίζεται με τις λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια προσφέρει, με επίκεντρο την μεγάλη πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κεντρική πολιτιστική δράση, αποτελεί η σειρά καλλιτεχνικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Ι.Ν. με τον γενικό τίτλο ‘’Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή’’, με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, με αφηγήσεις και σχολιασμούς, καθώς και θεατρικών αναγνώσεων, με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών, ηθοποιών και χορωδιών.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ιερείς της Ι.Μ. Κηφισίας,  Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, ο χορός ψαλτών ‘’Αντιφωνικό Μέλος’’, οι ‘’Σύγχρονοι Νέοι Μελωδοί’’, και το φωνητικό σύνολο ‘’Καλλιτεχνήματα’’.

Επίσης, κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων ‘’Ενοριακό Αρχονταρίκι’’, με συζητήσεις αφιερωμένες στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή με την συμμετοχή της γερόντισσας Φιλοθέης, ηγουμένης της Ι.Μ. Παναγίας Βρυούλων, του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, του πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέα Ανδρεόπουλου, του πρωτοπρεσβύτερου π. Ματθαίου Χάλαρη, του ψυχοθεραπευτή  Κυριάκου Βλασσόπουλου, του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη και του Ηλία Λιαμή.

Τέλος, την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα μεταφερθεί στην Ευαγγελίστρια, η Τιμίας Κάρας του νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου που φυλάσσεται στον ομώνυμο Ι.Ν. της Ύδρας και θα παραμείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: