Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γραμματόσημο για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας” από τα ΕΛΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ στις 20/05/2015

eeΜε αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν και κυκλοφορούν από σήμερα Τετάρτη 20/5, το συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015».
Το γραμματόσημο εντάσσεται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα» των ΕΛΤΑ και έχει εκδοθεί σε 500 χιλιάδες τεμάχια. Έχει φιλοτεχνηθεί από την Μυρσίνη Βαρδροπούλου και σε αυτό διακρίνεται η πολύχρωμη κάτοψη της  πόλης από τη  μία πλευρά και  η  αντεστραμμένη  προοπτική της  θάλασσας  από την άλλη, που επιδιώκουν να  νοηματοδοτήσουν το περιεχόμενο του με το γιορτινό ύφος των ημερών, διατηρώντας κυρίαρχο το στοιχείο  της  ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων. Για τη σχεδίαση και κυρίως για τις ανάγκες της σμίκρυνσης του γραμματοσήμου, χρησιμοποιήθηκε η μικτή τεχνική γραφιστικών και εικαστικών τεχνών.

Συγχρόνως,  κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ και Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας ιδιαίτερης συλλεκτικής αξίας, με το επικολλημένο γραμματόσημο σφραγισμένο με την ειδική σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας.

Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού 100 38 Αθήνα) μέχρι την απόσυρσή τους  στις 19 Μαΐου 2016, εφ΄όσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι το γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» και ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, θα παρουσιαστούν επίσημα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την Παρασκευή 29/5, στις 8 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), στα εγκαίνια της Φιλοτελικής Έκθεσης «Πειραιάς – Θάλασσα – Ναυτιλία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: