Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας με Πα.Πει. για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/09/2018

Και Γραφείο Διασύνδεσης

|> Η Περιφέρεια Αττικής, προωθεί σειρά συνεργειών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για μία στρατηγική προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με διασφάλιση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Ειδική θέση δε, κατέχουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως αρωγοί τεχνογνωσίας και καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελο Κότιο. Στην υπογραφή έδωσαν το παρών o αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Παντελής Παντελίδης και ο πρ.  πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νίκος Γεωργόπουλος.

Ερωτηθείσα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σχετικά για το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, είπε: «Η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει επιλέξει τη μέθοδο των συνεργειών, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με στόχο την οικοδόμηση ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, που να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας στο αίτημα για ένα νέο επιχειρείν. Ένα επιχειρείν, που σε αντίθεση με τις λάθος λογικές του παρελθόντος, θα έχει τις στέρεες βάσεις της γνώσης και της καινοτομίας. Δηλαδή των δύο ‘κλειδιών’ που ξεκλειδώνουν το σήμερα και το αύριο των νέων μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με το επιστημονικό δυναμικό, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το Μνημόνιο αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια στέρεα και μακροχρόνια συνεργασία προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας. Επιχειρούμε έτσι όλοι μαζί την ανάπτυξη αλλιώς. Αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και επενδύοντας, με σύστημα και δουλειά, στην έρευνα και τη γνώση»

Γραφείο Διασύνδεσης

Εν τω μεταξύ, με στόχο την άμεση ενεργοποίηση του παρόντος Μνημονίου, τα δύο μέρη ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία δημιουργίας Γραφείου Διασύνδεσης (ΓΔ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών που θα συνδράμει στη δικτύωση ανθρώπινου δυναμικού με δομές προώθησης της απασχόλησης και με τοπικές κυρίως επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τη Διεύθυνση Ανάπτυξης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών και διαθέτει αξιόλογη σχετική βάση δεδομένων.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δύο φορείς αποφάσισαν τη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου συνεργασίας με αντικείμενο, μεταξύ άλλων:

  • Τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, θεματικών ομάδων συζήτησης / working groups, θεματικών εκδηλώσεων, Συμποσίων κ.λπ., σε ζητήματα κοινού ερευνητικού ενδιαφέροντος.
  • Τη συμμετοχή σε σεμινάρια εκμάθησης δια βίου μάθησης, προγράμματα e-learning, επιστημονικές συναντήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
  • Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και οργάνωση δράσεων σχετικών με την κοινή υποβολή ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων σε επιστημονικά πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.
  • Τη συνεργασία – δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων, ομάδων, υπηρεσιών και από κοινού αξιοποίηση υπαρχόντων υποδομών και τεχνογνωσίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: