Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απονομή βραβείων σε μαθητές για την Ψηφιακή Δημιουργία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 02/12/2022

Γ. Πατούλης: ‘’Συμβάλουμε στη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και συνείδησης από τη σχολική ηλικία’’

|> Στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ‘’Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη’’, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης απένειμε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ταινίας στο γυμνάσιο Αυλώνα το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο με οδηγίες προς νέους ποδηλάτες και πεζούς.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ως πολίτες κουλτούρα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και όπως επισήμανε αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Στη συνέχεια συνεχάρη το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Ινστιτούτο και την πρόεδρό του Β. Δανέλλη-Μυλωνά. Όπως υπογράμμισε ήδη είναι σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου σε 25 σχολικές μονάδες για την οδική ασφάλεια μέσω του οποίου πραγματοποιείται διαδραστική και βιωματική εκπαίδευση μαθητών με τίτλο: ‘’Κάν’ το Σωστά. Μπορείς’’.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην εμπειρία του ως χειρουργός γιατρός τονίζοντας ότι η χρήση ζώνης και κράνους σώζει ζωές, λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά πάνω από όλους τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις και διαγωνισμούς. Επίσης ευχαριστήσω προσωπικά την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες της ακούραστα και μεθοδικά εργάζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Χ. Ρώμας, η προϊσταμένη του Τμήματος Παίδευσης Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας Σ. Παπαδημητρίου, ο διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας Φ.Τσιμπόγλου κ.ά.

Σημειώνεται ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

 > Σχετικό video:https://youtu.be/TQxPp18acVQ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: