Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ελλάδα κάθε… χρόνο “υποδέχεται” τα υδροπλάνα, αλλά…

Τουρισμος/Ταξιδια στις 05/08/2019

Δήλωση Γεωργιάδη στην τηλεόραση, αναπτερώνει τις ελπίδες ότι αυτή τη φορά δεν είναι “όνειρο απατηλό” η εγκατάσταση δικτύου υδροπλάνων

Τ/Π |> Σε έναν χρόνο από σήμερα θα λειτουργήσει δίκτυο υδροπλάνων στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και είθε αυτή τη φορά η υπουργική εξαγγελία για την εγκατάσταση υδροπλάνων στη χώρα μας, να μην έχει την τύχη των προηγουμένων… Να γίνονται εξαγγελίες, να στήνονται εταιρείες, να προετοιμάζονται οι τουριστικοί παράγοντες για το νέο μέσο συγκοινωνίας και να λέμε “του χρόνου”!

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης,είπε σε τηλεοπτικό κανάλι:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

«Ήμουν υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011, τότε κάναμε συσκέψεις στο γραφείο μου για το θέμα των υδροπλάνων. Έχουμε 2019 και κάνουμε τα ίδια. Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε βαρεθεί να συζητάμε τα ίδια, θέλουμε να τα δούμε να γίνονται». Και: «Του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να πετάμε με υδροπλάνα», σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα συζητηθεί σε διυπουργική σύσκεψη.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν μία θετική εξέλιξη και μπορεί να πει κανείς ότι (ξανα)δίνει ελπίδες, ότι η πολυνησιακή Ελλάδα θα “δει” υδροπλάνα!

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί το ότι είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο υδροπλάνων, λέγοντας: «Δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη χώρα, η οποία είναι ιδανική για αυτό το μέσο το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα με πολύ λίγα χρήματα, σε πολύ λίγο χρόνο να αποκτάμε πρόσβαση σε προορισμούς που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτοι».

>>> Παρακάτω ένα μικρό ιστορικό προηγούμενο από την υπόθεση των υδροπλάνων στην Ελλάδα, μέσα από τις σελίδες του “Τύπου Πειραιώς”…

Απάντηση